Αυτές είναι οι συσκευές «βαμπίρ» που καταναλώνουν ρεύμα ακόμα και απενεργοποιημένες

Αυτές είναι οι συσκευές «βαμπίρ» που καταναλώνουν ρεύμα ακόμα και απενεργοποιημένες Facebook Twitter
0

Με τις τιμές του ρεύματος να έχουν «εκτοξευτεί», η σωστή ενημέρωση σχετικά με την κατανάλωση των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού καθίσταται υποχρεωτική. Μεγάλη σημασία, δε, έχουν οι συσκευές που «ροκανίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένες, αλλά στην πρίζα

Οι συσκευές «βαμπίρ», όπως χαρακτηρίζονται, καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια, απ’ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, όταν είναι standby.

Η βρετανική εταιρεία ενέργειας British Gas έκανε σχετική έρευνα και ανακάλυψε πως τα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο ξοδεύουν το ποσό των 3,75 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο μόνο για την «πολυτέλεια» να έχουν τα «βαμπίρ» στην πρίζα. Αυτό αντιστοιχεί σε 147 λίρες ετησίως για κάθε σπίτι, ήτοι 174 ευρώ.

Ποιες είναι οι συσκευές «βαμπίρ»

Laptop, τηλεόραση, router συγκαταλέγονται μεταξύ των «σιωπηλών καταναλωτών». Μπορεί να είναι πιο βολικό να είναι συνεχώς συνδεδεμένα, αλλά μόνο η τηλεόραση μπορεί να κοστίζει 30 ευρώ, παραπάνω, ετησίως.

Ακόμη ένα παράδειγμα είναι οι παιχνιδοκονσόλες, που «τρώνε» 15 ευρώ, ενώ ένας υπολογιστής άλλα 13.

Προσοχή θέλουν, επίσης:

  • Φούρνος μικροκυμάτων – 19,45 ευρώ
  • Πλυντήριο – 5,19 ευρώ
  • Εκτυπωτής – 4,53 ευρώ

Μία λύση είναι η χρήση επεκτάσεων στις πρίζες, που έχουν αυτόματη ρύθμιση και κλείνουν το βράδυ.

Να σημειωθεί πως το παραπάνω ποσά αφορούν το κόστος στη βρετανική αγορά ενέργειας και στη χώρα μας μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις.

Με πληροφορίες από BBC

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Tι είναι τελικά μια επίθεση DDOS;

Tech & Science / Explainer: Tι είναι τελικά μια κυβερνοεπίθεση DDoS;

Ο Ελληνολιβανέζος Αλεξάντερ Σίνο, υπεύθυνος υπηρεσιών Microsoft στην BlueVoyant και ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, εξηγεί τι ακριβώς είναι μια κυβερνοεπίθεση όπως αυτή που χτύπησε την τράπεζα θεμάτων, και ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται από πίσω.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ