AstraZeneca: Εφόσον συνεχιστούν οι δοκιμές, θα ξέρουμε ως τα τέλη του 2020 αν το εμβόλιο λειτουργεί

AstraZeneca: Εφόσον συνεχιστούν οι δοκιμές, θα ξέρουμε ως τα τέλη του 2020 αν το εμβόλιο λειτουργεί Facebook Twitter
AstraZeneca: Εφόσον συνεχίσουν οι δοκιμές θα ξέρουμε ως τα τέλη του 2020 αν το εμβόλιο λειτουργεί (EPA)
0

Μέχρι τα τέλη του 2020 θα γνωρίζουμε εάν το εμβόλιο θα προστατεύει από τον κορωνοϊό, δεδομένου ότι θα συνεχιστούν οι δοκιμές, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca.

Το εμβόλιο της AstraZeneca, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέστειλε χθες τις δοκιμές του σε εθελοντές μετά την εμφάνιση σοβαρής ασθένειας σε μία εθελόντρια.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της AstraZeneca Πασκάλ Σοριό δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει στα χέρια της η εταιρεία τη διάγνωση για την εθελόντρια λήπτρια του εμβολίου που έχει παρουσιάσει πρόβλημα στον μυελό των οστών.

Εξήγησε ότι η εθελόντρια, που βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία, παρουσίασε νευρολογικά συμπτώματα που συνδέονται με μια σπάνια αλλά σοβαρή φλεγμονή στη σπονδυλική στήλη, η οποία ονομάζεται εγκάρσια μυελίτιδα.

Προς το παρόν διεξάγονται τεστ για να διαπιστωθεί εάν όντως πρόκειται για την ασθένεια αυτή, πρόσθεσε ο κ. Σοριό.

Ο CEO της AstraZeneca πρόσθεσε ότι η εταιρία δεν μπορεί να ξέρει πότε θα ξαναρχίσει η τρίτη φάση των κλινικών ελέγχων του εμβολίου. Η επανάληψή τους είναι στα χέρια της ανεξάρτητης επιτροπής ασφαλείας, είπε.

Πρόσθεσε δε, ότι είναι σύνηθες να διακόπτεται μία δοκιμή εμβολίου, το οποίο μάλιστα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε χαρακτηρίσει ως πολλά υποσχόμενο, με τη μόνη διαφορά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα τα βλέμματα του κόσμου ήταν πάνω σε αυτό.

Επισήμανε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών για την πάθηση που εμφάνισε η εθελόντρια θα υποβληθούν στην ανεξάρτητη επιτροπή και αυτή θα ορίσει αν και πότε μπορούν να ξεκινήσουν ξανά οι δοκιμές.

«Στην AstraZeneca βάζουμε την επιστήμη, την ασφάλεια και τα συμφέροντα της κοινωνίας στο επίκεντρο του έργου μας. Αυτή η προσωρινή παύση αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι ακολουθούμε αυτές τις αρχές, ενώ ένα μόνο συμβάν σε μία περιοχή όπου διεξάγονται δοκιμές του εμβολίου, αξιολογείται από μια επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων.

Θα καθοδηγηθούμε από αυτήν την επιτροπή για το πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ξανά οι δοκιμές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας με την πρώτη ευκαιρία να παρέχουμε αυτό το εμβόλιο ευρέως, δίκαια και χωρίς κέρδος κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας».

Με πληροφορίες του Reuters/AstraZeneca

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστήμονες εντόπισαν κομήτη που ένδεχεται να είναι παλαιότερος από τον Ήλιο

Τech & Science / Επιστήμονες εντόπισαν κομήτη που ενδέχεται να είναι παλαιότερος από τον Ήλιο

«Υπάρχει περίπου 66% πιθανότητα αυτός ο κομήτης να είναι παλαιότερος από το ηλιακό μας σύστημα και να περιπλανιέται στο διαστρικό διάστημα από τότε», σημείωσε ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανακάλυψη
LIFO NEWSROOM
Γιγάντια κομμάτια του Φάρου της Αλεξάνδρειας ξανά στην επιφάνεια - Προσπάθεια ψηφιακής ανακατασκευής

Τech & Science / Γιγάντια κομμάτια του Φάρου της Αλεξάνδρειας ξανά στην επιφάνεια - Προσπάθεια ψηφιακής ανακατασκευής

Γάλλοι και Αιγύπτιοι ερευνητές στην Αλεξάνδρεια ανέλκυσαν 22 τεράστια πέτρινα μπλοκ που χρησιμοποιήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια για την κατασκευή του διάσημου Φάρου της πόλης, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου
LIFO NEWSROOM
Αρχαία ποτάμια στον Άρη: Το παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη» είναι πιο υγρό από ό,τι πιστεύαμε

Τech & Science / Αρχαία ποτάμια στον Άρη: Το παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη» είναι πιο υγρό από ό,τι πιστεύαμε

Νέα ευρήματα αποκαλύπτουν χιλιάδες χιλιόμετρα αρχαίων ποταμιών στα νότια υψίπεδα του Άρη, ενισχύοντας τη θεωρία ότι ο πλανήτης ήταν κάποτε πολύ πιο υγρός απ’ ό,τι πιστεύαμε
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε νέο ιπτάμενο ερπετό που πετούσε πάνω από τους δεινόσαυρους πριν 200 εκατ. χρόνια

Τech & Science / Ανακαλύφθηκε νέο ιπτάμενο ερπετό που πετούσε πάνω από τους δεινόσαυρους πριν 200 εκατ. χρόνια

Το απολίθωμα, μια γνάθος που διατηρήθηκε σε εξαιρετική κατάσταση, αναλύθηκε με σύγχρονες τεχνικές σάρωσης, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν σε ένα άγνωστο έως τώρα είδος
LIFO NEWSROOM