Φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε ένα παραδεισένιο νησί, όπου από τα δέντρα πέφτουν σακούλες με λεφτά και μπορείς να μιλήσεις με ένα ρακούν. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια σύντομη περιγραφή για το τι είναι το Animal Crossing: New Horizons, το video game για το οποίο μιλούν όλοι τις μέρες της καραντίνας.


Πρόκειται για ένα game που κυκλοφόρησε η Nintendo στις 20 Μαρτίου και οι gamers (επαγγελματίες και μη) το έχουν ήδη αγαπήσει, μετατρέποντάς το σε πραγματικό φαινόμενο για τον κόσμο του gaming. Στο Animal Crossing, οι παίκτες παίρνουν τον ρόλο ενός μοναχικού ανθρώπου που βρίσκεται σε ένα νησί, γεμάτο με ανθρωπόμορφα ζώα.

 

Δεν υπάρχει κάτι κακό (σε αυτό το παιχνίδι). Δεν υπάρχει καθόλου βία. Οι gamers απορροφούνται σε απλά, καθημερινά πράγματα και έτσι δεν χρειάζεται να σκέφτονται τα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο.


Στόχος του παιχνιδιού είναι να καταφέρουν να χτίσουν μια «κανονική» κοινωνία, που θα έχει καταστήματα, γέφυρες και άλλες ανέσεις για τους κατοίκους της. Βέβαια, ένας από τους λόγους που έχει γίνει τόσο δημοφιλές είναι το ότι δεν υπάρχουν σκορ ή συγκεκριμένοι χρονικά deadlines, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε παίκτης μπορεί να κάνει κάθε μέρα όσα θέλει και με τον ρυθμό που επιθυμεί.

 

Το Animal Crossing: New Horizons είναι το video game για το οποίο μιλούν όλοι τις μέρες της καραντίνας


Με βάση τα έως τώρα στοιχεία των πωλήσεων από Ιαπωνία και Βρετανία, το New Horizons έχει κάνει με διαφορά το πιο δυναμικό λανσάρισμα στην ιστορία της σειράς Animal Crossing, ενώ πολλοί είναι οι χρήστες στα social media που μοιράζονται φωτογραφίες σχετικές με το game.


«Αυτήν τη στιγμή είναι το νούμερο ένα πολυσυζητημένο game, εκθρονίζοντας παιχνίδια όπως το Fate/Grand Order –που κατείχε αυτό τον τίτλο για περίπου δύο χρόνια– αλλά και το Fortnite» ανέφερε στο Twitter ο Rishi Chadha, επικεφαλής του Gaming Content Partnerships. «Η αύξηση του αριθμού των συζητήσεων για το game είναι αστρονομική. Από τη στιγμή που έγινε το λανσάρισμά του, οι συζητήσεις έχουν αυξηθεί κατά 1.000%, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που τουιτάρουν γι' αυτό κατά 400%».


«Δεν υπάρχει κάτι κακό (σε αυτό το παιχνίδι). Δεν υπάρχει καθόλου βία. Οι gamers απορροφούνται σε απλά, καθημερινά πράγματα και έτσι δεν χρειάζεται να σκέφτονται τα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο» δηλώνει η Romana Ramzan, λέκτορας στην έννοια της αφήγησης στο gaming, στο Glasgow Caledonian University της Σκωτίας. «Μοιάζει σαν να έχεις μεταφερθεί σε ένα παράλληλο σύμπαν. Είναι το σύμπαν που πάντα ήθελες να βρίσκεσαι, αλλά δεν μπορείς να πας».

 

Το Animal Crossing: New Horizons είναι το video game για το οποίο μιλούν όλοι τις μέρες της καραντίνας


Παρά το γεγονός ότι η αισθητική του παιχνιδιού το κατατάσσει εύκολα σε εκείνα που απευθύνονται αμιγώς σε μικρά παιδιά, η αλήθεια είναι ότι έχει αγαπηθεί αρκετά και από τους millennials. Και είναι απολύτως λογικό γιατί το Animal Crossing φαντάζει σαν ένας επίγειος παράδεισος που δίνει στους παίκτες την αίσθηση της κοινότητας, την οποία χρειάζονται λίγο περισσότερο αυτές τις μέρες.


Ένα από τα επίσης ενδιαφέροντα στοιχεία του game είναι ότι ακολουθεί τον χρόνο της πραγματικής ζωής, δηλαδή ένα λεπτό στο Animal Crossing ισούται με ένα κανονικό λεπτό της ώρας. Το παιχνίδι αλλάζει μέρα με τη μέρα, με νέα ψάρια και διάφορες εκπλήξεις να εμφανίζονται σε συγκεκριμένες εποχές ή μήνες.


Όμως, ο ουσιαστικός λόγος που έχει αγαπηθεί τόσο πολύ, ειδικά τις μέρες της καραντίνας, είναι επειδή δεν έχει τέλος και μπορείς να παίζεις επ' αόριστον – πράγμα που ταιριάζει ιδανικά με την καραντίνα και το lockdown, που κανείς δεν ξέρει με σιγουριά πότε θα λήξουν.

 

Με πληροφορίες από NYΤ