20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

Αισιοδοξία στην ΕΕ για μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων από την άνοδο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Αισιοδοξία στην ΕΕ για μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων από την άνοδο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων Facebook Twitter
EPA
1

Το 2017,οι πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 3,4% στην Ευρώπη, αγγίζοντας τα 15,1 εκατομμύρια. Ο αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από το 2007, τότε όπου οι πωλήσεις των αυτοκινήτων είχαν αγγίξει τα 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Το στοίχημα, όμως, όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι η μείωση των εκπομπών CO2, ειδικά μετά το 2021, που θα υπάρξει νέα αυστηρότερη νομοθεσία στον τομέα των εκπομπών ρύπων και εν όψει της πρόκλησης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η οικολογική στροφή της αυτοκίνησης αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας (για παράδειγμα εργαζόμενοι σε σταθμούς φόρτισης, σε εργοστάσια κατασκευής αξεσουάρ που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση κ.ά.).

Παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) έχει ορίσει το 2030 ως έτος για την επίτευξη των στόχων μεγάλης μείωσης των εκπομπών CO2, εντούτοις αρκετοί φιλοδοξούν ότι θα γίνει γρηγορότερα η μετάβαση στα νέα δεδομένα.


Σήμερα, παρά τις σημαντικές επενδύσεις του κλάδου σε ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1,5% των συνολικών πωλήσεων στην ΕΕ, ενώ στα επόμενα λίγα χρόνια το μερίδιο αγοράς αναμένεται να έχει συγκρατημένη αύξηση.


«Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά μπορούμε μόνο να το κάνουμε αυτό με σεβασμό στις ανάγκες των πελατών μας, καθώς και στα 12,6 εκατομμύρια εργαζόμενους που απασχολούνται στο χώρο της αυτοκίνησης σε όλη την Ευρώπη. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα παράγουμε καθαρά οχήματα, τα οποία θα θέλουν να αγοράσουν οι πελάτες μας», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ACEA, Erik Jonnaert.


Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι «η Ευρώπη θα χρειαστεί μια φιλόδοξη, αλλά ρεαλιστική στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών CO2. Οι υπεύθυνοι της χάραξης της συγκεκριμένης πολιτικής θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τον αντίκτυπο των στόχων για το CO2 μετά το 2021, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και κοινωνικών διαστάσεων», τονίζει ο Erik Jonnaert.

Τech & Science
1

20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το YouTube λέει στους διαφημιστές: «Εμείς είμαστε η νέα τηλεόραση»

TV & Media / «Εμείς είμαστε η νέα τηλεόραση» λέει το YouTube

Στο φετινό Brandcast, το YouTube παρουσίασε νέες σειρές με τον Τρέβορ Νόα, την Άλεξ Κούπερ, τον Καρίμ Ράχμα, τον Ντουέιν Γουέιντ και μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους δημιουργούς του διαδικτύου. Το μήνυμα ήταν σαφές: αυτό που κάποτε λέγαμε "βλέπω YouTube" αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο με κανονικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, μόνο που δεν περνά πια από τα παραδοσιακά κανάλια.
THE LIFO TEAM
Ο Πίτερ Τζάκσον στις Κάννες: «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απλώς ένα ειδικό εφέ»

Τech & Science / Ο Πίτερ Τζάκσον στις Κάννες: «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απλώς ένα ειδικό εφέ»

Μετά τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μίλησε για την AI, τα δικαιώματα των ηθοποιών, τον Γκόλουμ του Άντι Σέρκις και το νέο The Hunt for Gollum. ΚΕΙΜΕΝΟ
THE LIFO TEAM
ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΓΗΡΑΝΣΗ

Τech & Science / Τρεις απολαυστικοί τρόποι να επιβραδύνετε τη γήρανση του εγκεφάλου σας

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος «ακμάζει» μέσα από διάφορες προκλήσεις, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε πάντα σκληρή δουλειά για να αποκομίσετε τα οφέλη για την υγεία - Ακολουθούν τρεις απλοί και διασκεδαστικοί τρόποι για να προστατεύσετε τον εγκέφαλό σας καθώς μεγαλώνετε
THE LIFO TEAM
Cate Blanchett, George Clooney και Meryl Streep στηρίζουν νέο σύστημα συναίνεσης για την AI

Τech & Science / Η Κέιτ Μπλάνσετ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Μέριλ Στριπ στηρίζουν νέο σύστημα συναίνεσης για την AI

Η Κέιτ Μπλάνσετ συνιδρύει το RSL Media, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θέλει να δώσει σε δημιουργούς και απλούς χρήστες έναν τρόπο να δηλώνουν αν επιτρέπουν ή απαγορεύουν τη χρήση της εικόνας, της φωνής και των έργων τους από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Καλά ώσπου να διεισδύσουν μαζικά στην αγορά αυτά τα αμάξια θα περάσουν πολλά χρόνια, πέρα απ τους λίγους σταθμούς φόρτισης που υπάρχουν, είναι και πανάκριβα. Ειδικά για Ελλάδα όπου όλοι μεταχειρισμένα παίρνουν και αν ναι καινούργια τότε δεν ξεπερνάνε τις 15 με 18 χιλιάδες ευρω την στιγμή που αυτά τα οχήματα τα ηλεκτρικα εχουν διπλάσια τιμή τα φθηνότερα μοντέλα....Επίσης, για να κινούνται αυτά χρειάζεται ρεύμα. Να παράγεται περισσότερο ρεύμα απ ότι τώρα. Οπότε πάλι δεν μολύνεται το περιβάλλον? Προφανώς απλά λίγο λιγότερο. Εντάξει θα μου πείτε υπάρχουν οι ΑΠΕ. Αλλά και αυτές δεν προχωράνε με ταχείς ρυθμούς. Άλλωστε δεν θέλουν και οι Άραβες να χάσουν το μεροκάματο τους.