Τόκιο: Με ροζ μάσκες ξιφομάχοι, μετά τις καταγγελίες σε βάρος συναθλητή τους για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά

Τόκιο: Με ροζ μάσκες ξιφομάχοι, μετά τις καταγγελίες σε βάρος συναθλητή τους για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Τρεις Αμερικανοί ξιφομάχοι εμφανίστηκαν φορώντας ροζ μάσκες στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, έπειτα από τις καταγγελίες σε βάρος συναθλητή τους για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά. 

Οι Τζέικ Χόιλ, Κέρτις ΜακΝτόουαλντ και Γέσερ Ραμίρεζ, μέλη της αμερικανικής ομάδας του επέ στην ξιφασκία, εμφανίστηκαν με ροζ μάσκες πριν από τον αγώνα, την Παρασκευή. Ο Άλεξ Χάντζιτς, σε βάρος του οποίου έχουν γίνει οι καταγγελίες, ήταν το μόνο μέλος της ομάδας που δεν έβαλε ροζ μάσκα. 

Η κίνηση των ξιφομάχων ερμηνεύθηκε ως διαμαρτυρία για την παρουσία του συναθλητή τους στο Τόκιο, αλλά δεν έκαναν κάποια σχετική δήλωση την Παρασκευή. Ο Χάντζιτς ήταν αναπληρωματικός και δεν αγωνίστηκε, ενώ η αμερικανική ομάδα ηττήθηκε από την Ιαπωνία. 

Ο Χάντζιτς εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες τον Μάιο. Λίγο αργότερα, τρεις γυναίκες τον κατηγόρησαν για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά, για περιστατικά που συνέβησαν από το 2013 έως το 2015. Ο αθλητής αρνείται τα όσα υποστηρίζουν. 

Μετά τις καταγγελίες το αμερικανικό κέντρο για ασφαλή αθλητισμό- ανεξάρτητος οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2017 για την προστασία των αθλητών από τη σεξουαλική, τη σωματική και τη συναισθηματική κακοποίηση- έθεσε τον Χάντζιτς σε διαθεσιμότητα. 

Ο 29χρονος έκανε έφεση και την κέρδισε, κάτι που του έδωσε το δικαίωμα να ταξιδέψει στο Τόκιο. Όμως, δεν του επετράπη να μείνει με την υπόλοιπη ομάδα στο Ολυμπιακό χωριό και κατέλυσε σε ξενοδοχείο. Αυτό αποφασίστηκε για την ευημερία των άλλων ξιφομάχων, που εξέφρασαν ανησυχία για την παρουσία του στην Ολυμπιακή ομάδα και προκειμένου να μην υπάρχουν περισπασμοί, σύμφωνα με την αμερικανική ομοσπονδία του αθλήματος. 

Με πληροφορίες από Guardian, NYT

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ