Τόκιο 2020: Τόνοι στρειδιών απείλησαν ολυμπιακή εγκατάσταση - 1,5 εκατ.δολ. το έκτακτο κόστος

Τόκιο 2020: Τόνοι στρειδιών απείλησαν ολυμπιακή εγκατάσταση - 1,5 εκατ.δολ. το έκτακτο κόστος Facebook Twitter
Συνολικά, απομακρύνθηκαν 14 τόνοι στρειδιών για να καταστεί λειτουργική ξανά η ολυμπιακή εγκατάσταση - Φωτογραφία αρχείου: Getty Images
0

Ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» έχει κοστίσει 1,28 δολάρια σε έκτακτες εργασίες αποκατάστασης μεγάλης ολυμπιακής εγκατάστασης του Τόκιο

Παρότι οι ολυμπιακές αρχές ήταν καθ'όλα έτοιμες εν όψει έναρξης των Ολυμπιακών, φαίνεται πως δεν είχαν προβλέψει τον αστάθμητο παράγοντα των... στρειδιών. 


Τεράστιος αριθμός οστρακοειδών έχει προσκολληθεί στους πλωτούς κυματοθραύστες που έχουν τοποθετηθεί, όπως προβλέπεται, στο κανάλι Sea Forest στον όρμο του Τόκιο που θα φιλοξενήσει τα αθλήματα της κωπηλασίας και του κανό  για την προστασία των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή των αθλημάτων. 


Τα στρείδια εντοπίστηκαν όταν οι μπερδεμένοι και ανήσυχοι αξιωματούχοι άρχισαν να αναζητούν την αιτία βύθισης των πλωτήρων.

Όπως αποδείχτηκε, η επίλυση του νέου αυτού προβλήματος υπήρξε κοστοβόρα και χρόνοβόρα. 


Ο εξοπλισμός αυτός που εκτεινόταν σε απόσταση 5,6 χιλιομέτρων έπρεπε είτε να μεταφερθεί στη στεριά για να επισκευαστεί είτε να καθαριστεί επί τόπου από ομάδα δυτών. Συνολικά, απομακρύνθηκαν 14 τόνοι στρειδιών. Και, μάλιστα, όχι όποιων κι όποιων στρειδιών, αλλά των περίφημων μαγκάκι που αποτελούν πανάκριβη και υπερ-δημοφιλή χειμερινή λιχουδιά για τους Ιάπωνες.


Παρόλα αυτά, τα στρείδια απορρίφθηκαν: «Δεν σκεφτήκαμε να τα καταναλώσουμε. Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε ελέγχους ασφαλείας και καταλληλότητας» ανέφερε αξιωματούχος στην εφημερίδα Asahi Shimbun. 

Με πληροφορίες από BBC 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ