Απεργία την Πρωτομαγιά

Storror: Η ομάδα παρκούρ που αψήφησε τα ύψη και κατέκτησε το Χόλιγουντ

Storror: Η ομάδα παρκούρ που αψήφησε τα ύψη και κατέκτησε το Χόλιγουντ Facebook Twitter
0

Τα άλματα ανάμεσα σε υψηλά κτίρια, οι πτώσεις σε γκρεμούς και τα περάσματα από ταράτσα σε ταράτσα είναι καθημερινότητα για την ομάδα παρκούρ Storror. 

Η ομάδα των Βρετανών, που οι δημοσιεύσεις της στο YouTube έχουν ξεπεράσει τις 600 εκατομμύρια προβολές και έχει πάρει μέρος σε παραγωγές του Χόλιγουντ, συμπληρώνει στις 10/10 δέκα χρόνια από την ίδρυσή της. Μέσα σε αυτή τη δεκαετία γύρισε όλον τον κόσμο, από τη Σεούλ έως τη Μαδρίτη, ωστόσο το lockdown επέφερε αλλαγές. Υπό κανονικές συνθήκες η ομάδα Storror θα έπρεπε να βρίσκεται σε γυρίσματα στο Νεπάλ, όμως βρέθηκε να αναζητά τρόπους για να δημιουργήσει περιεχόμενο από το σπίτι.

Τα μέλη της ομάδας έφτιαξαν βίντεο κατά μόνας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μαζί το editing. Η δημιουργία περιεχομένου για τους θαυμαστές τους, το οποίο όμως δεν θα τους ενθάρρυνε να παραβιάσουν τους κανόνες του lockdown, ήταν το ζητούμενο. «Νομίζω ότι ήταν θέμα ωριμότητας, να κατανοήσουμε  την ευθύνη μας, και να πάρουμε στα σοβαρά το lockdown», δήλωσε στο DNN Sport o Drew Taylor, επαγγελματίας αθλητής παρκούρ και μέλος της ομάδας Storror.

Storror: Η ομάδα παρκούρ που αψήφησε τα ύψη και κατέκτησε το Χόλιγουντ Facebook Twitter

Η ομάδα έχει εργαστεί σκληρά για να κατακτήσει το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει ωστόσο βρίσκει χρόνο στο να πραγματοποιήσει εργαστήρια παρκούρ για πρόσφυγες. «Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τις μεγαλύτερες προσδοκίες μας γι αυτό που θέλαμε να κάνουμε από παιδιά», είπε ο Τέιλορ. Κατά την περασμένη χρονιά η ομάδα πήρε μέρος σε μία παραγωγή του Χόλιγουντ μετά από πρόσκληση του βραβευμένου σκηνοθέτη του Μάικλ Μπέι.

 

Βίντεο που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown

 

Ο λόγος για «6 Underground, μία ταινία του Netflix με πρωταγωνιστές τους Ryan Reynolds και Dave Franco. Στα μέλη της Storror δόθηκε η ευκαιρία να καθοδηγήσουν έμπειρους κάμεραμεν και να εργαστούν παράλληλα ως κασκαντέρ. Η ομάδα δούλεψε σε διάσημα αξιοθέατα, όπως ο Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας, ενώ εκπαίδευσε ηθοποιούς στο παρκούρ. 

Η συμμετοχή μας σε μία παραγωγή του Χόλιγουντ ήταν «η επιβεβαίωση ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Toby Segar, εκ μέρους της ομάδας στο CNN Sport και χαρακτήρισε τον έλεγχο των σκηνών της ταινίας ως μία «τρελή θέση» και μία «υπέροχη εμπειρία για την ομάδα». 

Η ενασχόληση με το παρκούρ ωστόσο για τα μέλη της Storror δεν είναι μία ενασχόληση χωρίς συνέπειες. Ο Segar έχει χτυπήσει τέσσερα από τα μπροστινά του δόντια και έσπασε την κλείδα του ώμου του, ενώ ο Taylor τον αστράγαλό του. 

Storror: Η ομάδα παρκούρ που αψήφησε τα ύψη και κατέκτησε το Χόλιγουντ Facebook Twitter
Storror: Η ομάδα παρκούρ που αψήφησε τα ύψη και κατέκτησε το Χόλιγουντ Facebook Twitter

Ο Taylor υποστηρίζει πως ασχολείται ακόμη με το Παρκούρ αναφέροντας πως παίρνει μία σπουδαία ανταμοιβή και απολαμβάνει μία πολύ καλύτερη ζωή χάρη στα οφέλη της άσκησης και στους φίλους που έκανε στην πορεία.

 

«Αν μία φορά στα 14 χρόνια σπάσεις τον αστράγαλο σου, είναι ένα ρίσκο που θα το πάρω. Οι άνθρωποι σπάζουν τους αστραγάλους ή τα χέρια μεθώντας το Σαββατοκύριακο (...). Δεν θα είστε απολύτως ασφαλείς εάν επιλέξετε να μην πάρετε ρίσκα».

Με πληροφορίες από CNN Sport 

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ