Απεργία την Πρωτομαγιά

Σκαριόλο: «H Φινλανδία μπορεί να σε τρελάνει μέσα στο γήπεδο»

Σκαριόλο: «H Φινλανδία μπορεί να σε τρελάνει μες στο γήπεδο» Facebook Twitter
0

Εναντίον της Φινλανδίας αγωνίζεται σήμερα 13/9, στις 18:15 η Ισπανία, στην «αυλαία των προημιτελικών» του φετινού Eurobasket.

Ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας Σέρτζιο Σκαριόλο καλείται να επαναλάβει τα «μαγικά» του, που οδήγησαν στην απρόσμενη νίκη της ομάδας του απέναντι στη Λιθουανία στη φάση των «16». Ο 61χρονος Ιταλός ομολογεί ότι η προετοιμασία εναντίον της Φινλανδίας είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Σχολιάζοντας τον Φινλανδό άσσο των Utah Jazz, Λάουρι Μάρκανεν, ο προπονητής ανέφερε: «Εξαιτίας του τρόπου που παίζει, είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος για τον οποίον έπρεπε να προετοιμαστώ». Πράγματι, ο Μάρκανεν σημείωσε 43 πόντους εναντίον της Κροατίας και όλο και πιο πολύ μας θυμίζει τον μεγάλο Γερμανό Ντιρκ Νοβίτσκι, εξαιτίας τόσο των στατιστικών του στο φετινό Eurobasket όσο και του γενικότερου στυλ παιχνιδιού του. 

«Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να προετοιμαστείς σε επίπεδο τακτικής για να ανακόψεις έναν παίκτη που παίζει με έναν πρωτότυπο, ευφάνταστο και πολύ αποτελεσματικό τρόπο, [μια ομάδα] με 5 σουτέρ –με έναν αστέρα παγκόσμιας κλάσης, και με άλλους εξαιρετικούς σουτέρ– μια ομάδα που σουτάρει συχνότερα και καλύτερα απ’ τη γραμμή των τριών πόντων και που τρέχει περισσότερο στην αντεπίθεση» συμπλήρωσε ο Σέρτζιο Σκαριόλο.

Σκαριόλο: «H Φινλανδία μπορεί να σε τρελάνει μες στο γήπεδο» Facebook Twitter
Ο Φινλανδός αστέρας Λάουρι Μάρκανεν σημείωσε 43 πόντους στον αγώνα εναντίον της Κροατίας. (Φωτ.: Pedja Milosavljevic/ Getty Images)

«Είναι μια ομάδα που αν της δώσεις ελεύθερο χώρο, θα σε τρελάνει και θα σε ζαλίσει, σκοράροντας στο τέλος του διαθέσιμου χρόνου για την εκδήλωση της επίθεσής της, αφού θα σε έχει τρέξει σαν ένα ακέφαλο κοτόπουλο για 23 δευτερόλεπτα. Είναι μια δύσκολη ομάδα και θα δούμε κατά πόσον είμαστε αρκετά διαυγείς ώστε να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων ενός προημιτελικού του Eurobasket» κατέληξε ο προπονητής της Ισπανίας.

Παρόλο που μόλις δυο παίκτες σκοράρουν πάνω από 10 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι πέραν του Μάρκανεν –οι Sasu Salin και Edon Maxhui– ο Σκαριόλο δεν υποτιμά κανέναν αντίπαλο: «Το ζήτημα δεν είναι μόνο να αμυνθούμε στον Μάρκανεν, αλλά σε ολόκληρη την ομάδα που είναι γεμάτη σουτέρ πέρα από τους εξαιρετικούς Salin και Koponen».

Ερωτώμενος ο προπονητής της Ισπανίας σχετικά με τους τρόπους άμυνας στον Μάρκανεν τόνισε: «Γενικώς πολλοί από τους παίκτες τους σουτάρουν τρίποντα. Πρέπει να τον φυλάξεις, αλλά να το κάνεις πολύ έξυπνα και πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν αλλού τρύπες στην άμυνα». 

Ταυτόχρονα, επισήμανε πόσο σημαντική είναι η συγκέντρωση των παικτών και η δυνατότητά τους να κρίνουν καλά για το τι θα πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο: «Η προσοχή των παικτών δεν πρέπει να αποσπαστεί ή να χαθούν σε αχρείαστες βοήθειες. Το παιχνίδι κοντά στη ρακέτα δεν πρέπει να τους καταπιεί αν αυτό δεν είναι απαραίτητο. Απαιτείται ένας πολύ υψηλός βαθμός συγκέντρωσης».

Το παιχνίδι της Φινλανδίας με την Ισπανία αφορά άμεσα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μια και η νικήτρια ομάδα της αναμέτρησης θα βρεθεί στα ημιτελικά με τη νικήτρια της αναμέτρησης της Εθνικής μας ομάδας με τη Γερμανία. Θυμίζουμε ότι η Εθνική μας είχε χάσει από τη Φινλανδία με 77-89 στην πρώτη φάση του προηγούμενου Eurobasket του ’17.  

Η Ισπανία που θεωρούνταν αουτσάιντερ στο ματς της με τη Λιθουανία, φαίνεται τώρα να θεωρείται το φαβορί της αναμέτρησης. 

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ