Ευρωμπάσκετ 2022: Οι σταρ-αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

Ευρωμπάσκετ 2022: Οι σταρ-αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Facebook Twitter
0

Ας χάσαμε μία χρονιά, το Ευρωμπάσκετ βρίσκεται εδώ και δίνει χαρά σε κάθε φίλο του μπάσκετ και του αθλητισμού. Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί πέρσι αλλά η πανδημία δεν μας το επέτρεψε. Ως είθισται στις τελευταίες διοργανώσεις, οι αγώνες των ομίλων δεν φιλοξενούνται από μία και μόνο χώρα. Φέτος οι αγώνες διεξάγονται από την 1η έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην Τσεχία, τη Γεωργία, την Ιταλία και τη Γερμανία, με τη φάση των νοκ-άουτ και των τελικών στο Βερολίνο και τη Mercedes-Benz Arena.

Η εθνική ομάδα της Ελλάδας κατεβαίνει πάνοπλη, γεμάτη αισιοδοξία για διάκριση και την κατάκτηση ενός μεταλλίου, με μπροστάρη τον πρωταθλητή και δύο φορές MVP του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο, τα επιτεύγματα του οποίου, συνδυασμός ομαδικής και ατομικής διάκρισης, ελάχιστοι από τους παρακάτω συναδέλφους του έχουν πετύχει. Μόνος του πήρε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή NBA, μην το ξεχνάμε. Δίπλα στον Γιάννη και οι υπόλοιποι παίκτες της Εθνικής, Καλάθης, Σλούκας, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ, Παπαγιάννης, Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο.

Η Ελλάδα μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει στον δρόμο της, με το φετινό Ευρωμπάσκετ να θυμίζει NBA, με τόσους Ευρωπαίους σταρ που παίζουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Η Ελλάδα μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει στον δρόμο της, με το φετινό Ευρωμπάσκετ να θυμίζει NBA, με τόσους Ευρωπαίους σταρ που παίζουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Με το βλέμμα στις 2 Σεπτεμβρίου και το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας εναντίον της Κροατίας στο Μιλάνο, επιλέξαμε, ανάμεσα σε άλλους τόσους, 10 σταρ-παίκτες που ετοιμάζονται να λάμψουν και να βρεθούν αντίπαλοι της Εθνικής μας, του Γιάννη και των άλλων παιδιών.

Λούκα Ντόντσιτς

(Σλοβενία)

Ηλικία: 23
Ύψος: 2,01 μ.
Ομάδα: Dallas Mavericks

Ευρωμπάσκετ 2022: Οι σταρ-αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Facebook Twitter

Μαζί με τον Γιάννη, ο μεγαλύτερος σταρ που θα βρεθεί φέτος στα παρκέ του Ευρωμπάσκετ. Όλα τα βλέμματα πάνω του. Το 2017, στα 18 του χρόνια, έλαμψε στους τελικούς του Ευρωμπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας το χρυσό μετάλλιο στην ομάδα της Σλοβενίας, σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών. Βέβαια, στο συγκεκριμένο τουρνουά είχε δίπλα του τον τεράστιο Γκόραν Ντράγκιτς, που επιστρέφει και αυτός, στα 36 του χρόνια, για τελευταία φορά με την εθνική ομάδα της Σλοβενίας. Ένα πραγματικά μοναδικό δίδυμο, ξανά μαζί μετά από 5 χρόνια. Λέτε να επαναλάβουν το θαύμα της Κωνσταντινούπολης; Από το 2018 είναι κάτοικος Ντάλας του Τέξας, ολοκληρώνοντας πέρσι το πρωτάθλημα με 28,4 πόντους μ.ο. (και 31,7 στα play-offs), έχοντας όλα τα συστατικά για κάτι ακόμα μεγαλύτερο στο μέλλον, ίσως και το πρωτάθλημα NBA. Αρκετά flow στις θέσεις του, παίζει point guard, shooting guard και small forward, γενικά κάνει τα πάντα και συμφέρει.

Νίκολα Γιόκιτς

(Σερβία)

Ηλικία: 27
Ύψος: 2,11 μ.
Ομάδα: Denver Nuggets

Ευρωμπάσκετ 2022: Οι σταρ-αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Facebook Twitter

Με back-to-back βραβεία MVP για τις χρονιές 2022 και 2021 (ο Γιάννης ήταν πολυτιμότερος παίκτης, αντίστοιχα, για τις χρονιές 2020 και 2019) και μέσο όρο πόντων 27,1 την περασμένη χρονιά στο NBA, τι άλλο μένει να κατακτήσει ο Σέρβος center; Το πρωτάθλημα με την ομάδα του, Denver Nuggets; Δύσκολη υπόθεση, ένας Γιόκιτς δεν φέρνει την άνοιξη. Το φετινό Ευρωμπάσκετ; Ας ελπίσουμε, αν βρεθεί αντίπαλος με την Ελλάδα, ούτε αυτό. Η παρουσία και η «δίψα» του θα δυναμώσουν την ομάδα της Σερβίας που ψάχνει απεγνωσμένα μία νέα μεγάλη εθνική διάκριση, μετά από 20 χρόνια «αφλογιστίας». Θα αρκεστεί η φετινή Σερβία σε μία δεύτερη ή τρίτη θέση; Με σημαντικές απουσίες, όπως ο τραυματίας Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και το κόψιμο-έκπληξη του Μίλος Τεόντοσιτς από τον προπονητή Σβέτισλαβ Πέσιτς, που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στην ομάδα, ο Νίκολα Γιόκιτς θα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Σερβίας.

Βασίλιε Μίσιτς

(Σερβία)

Ηλικία: 28
Ύψος: 1,96 μ.
Ομάδα: Αναντολού Εφές 

Ευρωμπάσκετ 2022: Οι σταρ-αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Facebook Twitter

Ξαναλέμε, ένας Γιόκιτς δεν φέρνει την άνοιξη, αλλά καλύτερα μην προτρέχουμε. Ένας Γιόκιτς με έναν Μίσιτς δίπλα του, όμως, φωτιά και λάβρα. Αυτό το δίδυμο μπορεί να φέρει τους Σέρβους στην κορυφή, αλλά μας έχουν συνηθίσει να «χύνουν την καρδάρα με το γάλα». Στα 28 του χρόνια, ο Βασίλιε Μίσιτς, αποφάσισε να παραμείνει στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές (γνωστή και ως Εφές Πίλσεν μέχρι και πριν από μία δεκαετία), και να μην κυνηγήσει το όνειρο του NBA. Ίσως σκέφτηκε «καλύτερα βασιλιάς στο χωριό, παρά παγκίτης στην πόλη». Point guard από τους λίγους, με σουτ-μαχαιριά (δυστυχώς, το διαπίστωσαν πριν λίγους μήνες οι φίλοι του Ολυμπιακού), έφερε στην Αναντολού Εφές για δύο συνεχείς φορές το πρωτάθλημα Ευρώπης και στον εαυτό του τον τίτλο του MVP των Final Four της Ευρωλίγκα.

Εβάν Φουρνιέ

(Γαλλία)

Ηλικία: 29
Ύψος: 1,98 μ.
Ομάδα: New York Knicks

Ευρωμπάσκετ 2022: Οι σταρ-αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Facebook Twitter

Παρά τις ηχηρές απουσίες (Ντε Κολό, Μπατούμ, αν προσθέσουμε εδώ και τον φοβερό Τζοέλ Εμπίντ που περιμένει να αποκτήσει γαλλικό διαβατήριο), η Γαλλία φαντάζει σαν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Ευρωμπάσκετ. Και γιατί όχι; Τα έχει πάει περίφημα σε όλες τις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο Κύπελλο), της λείπει το χρυσό μετάλλιο και η πρώτη θέση. Με την Ισπανία αρκετά πεσμένη, χωρίς τους παίκτες-σταρ του παρελθόντος, ήρθε η ώρα για μία νέα ευρωπαϊκή δυναστεία; Με παίκτες σαν τον Φουρνιέ, εξαιρετικό ρόστερ και δεμένη ομάδα, όλα μπορούν να συμβούν για τους Τρικολόρ. Ο 29χρονος guard, «μπαρουτοκαπνισμένος» από τη Νέα Υόρκη, με μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά (τουλάχιστον σε ατομικό επίπεδο), δεν φοβάται να δηλώσει ποιο είναι το φαβορί για το Ευρωμπάσκετ.

Ρουντί Γκομπέρ

(Γαλλία)

Ηλικία: 30
Ύψος: 2,16 μ.
Ομάδα: Minnesota Timberwolves

Ευρωμπάσκετ 2022: Οι σταρ-αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Facebook Twitter

Πλέον παίκτης των Minnesota Timberwolves και ο πιο ακριβοπληρωμένος center στην ιστορία του NBA, αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία καριέρα με τους Utah Jazz, o 30χρονος Γάλλος Ρουντί Γκομπέρ μαζεύει τα ριμπάουντ με τεράστια ευκολία -πρώτος rebounder, ανά παιχνίδι, πέρσι στο NBA- και «φορτώνει» τα καλάθια των αντιπάλων. Ιδανικό δίδυμο με τον Εβάν Φουρνιέ, μας προετοιμάζουν για μεγάλα πράγματα. Τρεις φορές και με τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού της χρονιάς στο NBA, έρχεται να «σκεπάσει» τα καλάθια και να θωρακίσει τη γαλλική οπισθοφυλακή. Το momentum λέει Γαλλία με μία θέση στα μετάλλια, ίσως και το χρυσό. Το φετινό, όμως, Ευρωμπάσκετ είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα των τελευταίων δεκαετιών και μας προϊδεάζει για μεγάλες μάχες.

Ντένις Σρέντερ

(Γερμανία)

Ηλικία: 28
Ύψος: 1,88 μ.
Ομάδα: Houston Rockets

Ευρωμπάσκετ 2022: Οι σταρ-αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Facebook Twitter

Με πατέρα Γερμανό και μητέρα από την Γκάμπια, ο 28χρονος point guard έρχεται ορεξάτος να φορτώσει με πόντους τα καλάθια των αντιπάλων ομάδων. Μετράει σχεδόν 10 χρόνια εξαιρετικής πορείας στο NBA και αν του καταλογίσεις ένα μειονέκτημα είναι αν θα προλάβει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας της Γερμανίας -δεν είναι βέβαια χθεσινός στην εθνική ομάδα- και του τρόπου παιχνιδιού στην Ευρώπη, πρόβλημα που έχουν και άλλοι παίκτες που προέρχονται από το NBA. Αν βρει τα πατήματά του, δεν θα πέσει κάτω από τους 25 πόντους σε κάθε ματς στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Μην υποτιμάμε τη Γερμανία. Παίζει εντός έδρας, το ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο και το πρωτάθλημά της σφύζει από υγεία και ταλέντο.

Αλπερέν Σενγκούν

(Τουρκία)

Ηλικία: 20
Ύψος: 2,08 μ.
Ομάδα: Houston Rockets

Ευρωμπάσκετ 2022: Οι σταρ-αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Facebook Twitter

Πριν λίγες μέρες τον είδαμε στο παιχνίδι της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας στο πλαίσιο του Τουρνουά Ακρόπολις, όπου έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον χρόνο που έπαιξε. Οι Τούρκοι θεωρούν ότι ο 20χρονος center μπορεί να αγγίξει και να ξεπεράσει ακόμα και τον Νίκολα Γιόκιτς και η πρώτη χρονιά του στους Houston Rockets, με μέσο όρο πόντων κοντά στους 10 και περισσότερα από 5 ριμπάουντ, δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει. Θα είναι το φετινό Ευρωμπάσκετ το δικό του big break; Η Τουρκία έχει καλή ομάδα, εξαιρετικό προπονητή (Εργκίν Αταμάν), παίκτες σαν τους Λάρκιν, Οσμάν και Κορκμάζ, αρκούν όλα αυτά; Πραγματικά, δεν μπορείς να προβλέψεις τη φετινή της πορεία, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο Αλπερέν Σενγκούν θα λάμψει. Τα μάτια σας σε αυτόν τον 20χρονο Τούρκο παίκτη φέτος!

Ντανίλο Γκαλινάρι

(Ιταλία)

Ηλικία: 34
Ύψος: 2,08 μ.
Ομάδα: Boston Celtics

Ευρωμπάσκετ 2022: Οι σταρ-αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Facebook Twitter

Στον όμιλο της Ελλάδας, κάποιοι θεωρούν ότι θα δώσουμε μάχη με τους Ιταλούς για την πρώτη θέση, οι περισσότεροι, όμως, ότι έχουμε την πρωτιά εξασφαλισμένη. Όλα αυτά μένει να φανούν στο παρκέ. Οι Ιταλοί έχουν πολύ καιρό να δουν κάποια σημαντική διάκριση και η φετινή τους παρουσία δεν προμηνύει κάτι σπουδαίο αλλά σίγουρα θα δυσκολέψουν κάθε αντίπαλο. Στα συν ότι οι αγώνες του ομίλου πραγματοποιούνται στο Μιλάνο και ο κόσμος θα δώσει ώθηση στην ομάδα. Ο Ντανίλο Γκαλινάρι, με σπουδαία καριέρα στο NBA και νέο συμβόλαιο με τους Boston Celtics, είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας. Ένα από τα τελευταία μεγάλα τουρνουά του 34χρονου power forward και μία χρυσή ευκαιρία για τους Ατζούρι για διάκριση. Τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ τους, αλλά ο αθλητισμός φέρνει εκπλήξεις.

Ντομάντας Σαμπόνις

(Λιθουανία)

Ηλικία: 26
Ύψος: 2,11 μ.
Ομάδα: Sacramento Kings

Ευρωμπάσκετ 2022: Οι σταρ-αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Facebook Twitter

Γιος του τεράστιου Άρβιντας Σαμπόνις, στο μπάσκετ, όμως, δεν χωράνε νεποτισμός και οικογενειοκρατία. Αν δεν είσαι καλός, είσαι έξω. Γεννημένος στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, αποφάσισε να παίξει με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο σταθερούς παίκτες του NBA, με συνεχή ανοδική πορεία (18,9 πόντους και 12,3 ριμπάουντ μ.ο. φέτος με τους Sacramento Kings, ξεκινώντας εντυπωσιακά στη νέα του ομάδα). Ένας πραγματικός γίγαντας, που μας βλέπει από τα 2,11 ύψος και δεν θα είναι μόνος σε αυτό το Ευρωμπάσκετ: δίπλα του, στα 2,11 επίσης, ο εξαιρετικός Γιόνας Βαλαντσιούνας των New Orleans Pelicans, με τον οποίο συγκροτούν το καλύτερο δίδυμο center. Ποιος θα τολμήσει να μπει ανάμεσά τους; Από τις αγαπημένες εθνικές ομάδες για τους Έλληνες φιλάθλους, η Λιθουανία θέλει να επιστρέψει, μετά από κάποια χρόνια, σε διακρίσεις.

Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς

(Κροατία)

Ηλικία: 33
Ύψος: 2,01 μ.
Ομάδα: Utah Jazz

Ευρωμπάσκετ 2022: Οι σταρ-αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Facebook Twitter

Ο 33χρονος small forward Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς φέρνει τεράστια εμπειρία, με την πέμπτη του συμμετοχή σε Ευρωμπάσκετ. Σκόρερ ολκής, σαν αυτούς που πάντα έβγαζε και θα βγάζει «η μεγάλη των Πλάβι σχολή», συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήριά του στον μαγικό κόσμο του NBA και την ομάδα των Utah Jazz (με περισσότερους από 18 πόντους μ.ο. τη σεζόν που τελείωσε). Βαρόμετρο για την ομάδα της Κροατίας, που σίγουρα δεν τη χρίζεις φαβορί του φετινού τουρνουά, με τσαλακωμένο γόητρο από τον αποκλεισμό της από το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε «δαγκώσει». Δίπλα στον Μπογκντάνοβιτς, οι ικανότατοι Σάριτς και Χεζόνια, ανάλογα και τα δικά τους «φεγγάρια», περιμένουν τη δική τους εξιλέωση. Η Κροατία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα, άρα πολύ σύντομα θα πάρουμε μία γερή γεύση από τον Μπογκντάνοβιτς και την παρέα του.



 

Θέματα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση της γυναικοκτονίας της Ανθής Λινάρδου: Την σκότωσε και την έθαψε σε χωράφι

Αληθινά εγκλήματα / Τη σκότωσε και την έθαψε σε χωράφι: Η γυναικοκτονία της Ανθής Λινάρδου

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την υπόθεση της άγριας γυναικοκτονίας της Ανθής Λινάρδου που αναστάτωσε, τον Ιανουάριο του 2016, τη μικρή κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης.
THE LIFO TEAM
Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Κλέλια Ρένεση, μετάνιωσες τελικά που στήριξες τον Άλλο Άνθρωπο;

Ρώτα με ό,τι θες / Κλέλια Ρένεση, μετάνιωσες τελικά που στήριξες τον Άλλο Άνθρωπο;

Ένιωσε να την παραβιάζουν τα media με αφορμή τη συνεργασία της με τον Manu Chao; Ποιος θα είναι ο ρόλος της στη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη; Η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού.
THE LIFO TEAM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την γονιδιακή θεραπεία για ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης

Ζούμε, ρε! / Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την γονιδιακή θεραπεία για ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης

Με αφορμή την πρώτη διαθέσιμη γονιδιακή θεραπεία στην Eλλάδα για ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης, λόγω της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας ή της συγγενούς αμαύρωσης του Leber, η Xρυσέλλα λαγαρία και ο Θοδωρής Tσάτσος, συζητούν με τη μοριακή γενετίστρια, εξειδικευμένη στην οφθαλμική γενετική, Δρ Σμαράγδα Καμακάρη.
THE LIFO TEAM
Υπόθεση Σορίν Ματέι: Το τραγικό χρονικό του μακελειού της οδού Νιόβης

Αληθινά εγκλήματα / Υπόθεση Σορίν Ματέι: Το χρονικό του μακελειού της οδού Νιόβης

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την τραγική ιστορία της οικογένειας Γκινάκη, που ένα φθινοπωρινό απόγευμα του 1998 ήρθε αντιμέτωπη, μέσα στο σπίτι της, με έναν αδίστακτο δραπέτη, το Σορίν Ματέι, ο οποίος εισέβαλε με μια χειροβομβίδα για να ξεφύγει από το μπλόκο των αστυνομικών.
THE LIFO TEAM
«Αφεσμός»: Ένα κείμενο του Γιάννη Πολιτάκη

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Αφεσμός»: Ένα κείμενο του Ελευσίνιου Γιάννη Πολιτάκη

Γεννημένος στην Ελευσίνα, ερασιτέχνης μελισσοκόμος, λογιστής, σφραγιδοποιός, πρώην ναυτικός και εργαζόμενος στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, ο Γιάννης Πολιτάκης έγραψε αυτό το κείμενο στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Oι ανήλικοι bullies κι φαύλος κύκλος της ζωής τους

Radio Lifo / Oι ανήλικοι bullies κι ο φαύλος κύκλος της ζωής τους

Στο ηχητικό ντοκιμαντέρ της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, η Γεωργία Βαλωμένου, αρχιτεκτόνισσα, εκπαιδευτικός σε ΕΠΑΛ και μητέρα, η Κατερίνα Σπυροπούλου, χορεύτρια, μουσειολόγος (στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά) και μητέρα, και ο Τάσος Μπρεκουλάκης, δημοσιογράφος και διευθυντής της έντυπης LiFO εξηγούν και αναλύουν τις αιτίες που πυροδοτούν την έκρηξη βίας στα σημερινά παιδιά.
THE LIFO TEAM
Δανάη, τελικά είσαι nepo baby;

Ρώτα με ό,τι θες / Δανάη, τελικά είσαι nepo baby;

Αντιμετώπισε bullying στο σχολείο; Την πλήγωσε η τελευταία μιντιακή μπόρα που εκτονώθηκε πάνω της; Νιώθει ότι έχει φέρει ρηξικέλευθες αλλαγές στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα; Ποιο είναι το moto της ζωής της; Η Δανάη Μπάρκα απαντά στις ερωτήσεις του κοινού.
THE LIFO TEAM
Πώς μπορεί ένας εργασιακός χώρος να γίνει πιο φιλόξενος για άτομα με νευροδιαφορετικότητα;

Ζούμε, ρε! / Πώς μπορεί ένας εργασιακός χώρος να γίνει πιο φιλόξενος για άτομα με νευροδιαφορετικότητα;

Θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να διασφαλιστεί ότι τα ιδιαίτερα ταλέντα των νευροδιαφορετικών ατόμων θα αναπτυχθούν σωστά σε μια επιχείρηση; Ο πρώην πολεμικός ανταποκριτής, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και Diversity Atlas EU Cultural Ambassador Μάριος Χατζηδαμιανός εξηγεί στη Χρυσέλλα Λαγαρία και τον Θοδωρή Τσάτσο τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους οι νευροδιαφορετικοί.
THE LIFO TEAM
Yπόθεση Καββαδία: H πρώτη καταδίκη για ανθρωποκτονία στα δικαστικά χρονικά χωρίς να έχει βρεθεί πτώμα

Αληθινά εγκλήματα / H πρώτη καταδίκη για γυναικοκτονία στα δικαστικά χρονικά χωρίς να έχει βρεθεί πτώμα

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την υπόθεση των δύο γυναικοκτονιών από τον εστιάτορα από την Κέρκυρα Σπύρο Καββαδία, ο οποίος πέρασε 22 χρόνια στη φυλακή επειδή δολοφόνησε τις δύο γυναίκες της ζωής του.
THE LIFO TEAM