Σιέρα Λεόνε: Ποδοσφαιρικοί αγώνες έληξαν με σκορ 95-0 και 91-1 και τώρα γίνεται έρευνα

Σιέρα Λεόνε: Διατάχθηκε έρευνα για δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες με συνολικό σκορ 187 γκολ - «Ανέφικτο» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σιέρα Λεόνε (SLFA) ξεκίνησε έρευνα για δύο αγώνες της πρώτης κατηγορίας που ολοκληρώθηκαν με σκορ 91-1 και 95-0, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα ως «ανέφικτα». 

Το σώμα που διοικεί το ποδόσφαιρο στη χώρα αυτή της Δυτικής Αφρικής, ανέφερε ότι διερευνά αξιωματούχους και παίκτες που συμμετείχαν στους δύο αγώνες, στους οποίους η Gulf FC νίκησε την Koquima Lebanon με 91-1 και η Lumbenbu United ηττήθηκε με 95-0 από την Kahula Rangers.

Όπως προανήγγειλε η SLFA, θα επιδείξει μηδενική ανοχή για χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αποτελεσμάτων ή οτιδήποτε σχετικό. 

«Διαβεβαιώσαμε το κοινό πως το εν λόγω θέμα θα διερευνηθεί σε βάθος και όποιος κριθεί υπαίτιος, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πλήρη ισχύ του νόμου» σημείωσε η τοπική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. 

Αν επιβεβαιωθούν, ωστόσο, τα δύο αυτά αποτελέσματα θα συγκαταλέγονται μεταξύ των υψηλότερων που έχουν σημειωθεί ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. 

Το υψηλότερο θεωρείται ότι καταγράφηκε στη Μαδαγασκάρη το 2002 όταν η AS Adema κέρδισε τη SO l'Emyrne με 149-0. Οι παίκτες της SO l'Emyrne σκόραραν σκοπίμως το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαιτητικές αποφάσεις με τις οποίες διαφωνούσαν.

Με πληροφορίες από Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM