Σαουδάραβας σκιέρ γράφει ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

Σαουδάραβας σκιέρ γράφει ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο Facebook Twitter
Twitter
0

Ο αθλητής του αλπικού σκi Fayik Abdi είπε ότι ελπίζει να ευαισθητοποιήσει το ενδιαφέρον για τα χειμερινά σπορ στη Σαουδική Αραβία καθώς είναι ο πρώτος αθλητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Abdi θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2022 στο σλάλομ, το οποίο έχει προσελκύσει αγωνιζόμενους από χώρες που συνήθως δεν συνδέονται με το άθλημα, όπως η βιολονίστρια Vanessa Mae που αγωνίστηκε για την Ταϊλάνδη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

«Η πρώτη φορά που έκανα σκι ήταν όταν ήμουν τεσσάρων ετών στον Λίβανο, η μαμά μου με έμαθε πώς να κάνω σκι και έκτοτε προσπαθώ να ακολουθήσω το άθλημα», είπε ο Abdi στο Reuters.

«Ελπίζω αυτό να ανοίξει την πόρτα στους ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία και στον Κόλπο να δοκιμάσουν χειμερινά σπορ και να λάβουν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μια μέρα».

Ο Abdi, ο οποίος ασκείται κυρίως στη Γιούτα από τότε που μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2012, είπε ότι μία από τις κύριες προκλήσεις, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήταν να μην μπορεί να προπονηθεί στη χώρα του.

«Προφανώς δεν έχουμε αρκετή χιονόπτωση στα βουνά εδώ για να κάνουμε σκι, έτσι έπρεπε να κάνω το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη», είπε ο Abdi.

Αρχικά προκρίθηκαν δύο Σαουδάραβες σκιέρ στους Αγώνες, ο Abdi και ο Salman Al-Howaish. Αλλα επειδή οι κανόνες επέτρεπαν μόνο σε έναν να συμμετάσχει, κατεβαίνει αυτός στους αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αγώνες του Πεκίνου θα διαρκέσουν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες του Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

Αθλητισμός / Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

«Εξάντλησα όλες μου τις δυνάμεις και έφυγα χαρούμενος», δηλώνει από τη δική του πλευρά ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
LIFO NEWSROOM
Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Αθλητισμός / Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Η πρόκριση επί της Σαχτάρ και της Σαμσουνσπόρ που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη League Phase του Europa League δεν στάθηκαν αρκετά για να αντισταθμίσει το απογοητευτικό ξεκίνημα στις εγχώριες διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Αθλητισμός / Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Μετά το τέλος του ματς στη συνέντευξη τύπου ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε όρεξη για πολύ κουβέντα, τονίζοντας ότι η ομάδα του έχασε ένα ματς που έλεγχε από την αρχή
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Αθλητισμός / Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Ο 30χρονος σούπερ σταρ κοινοποίησε φωτογραφίες με τη μητέρα του, τα αδέρφια του, τη γυναίκα και τα παιδιά του, αλλά και στιγμές από την πορεία της Εθνικής Ελλάδας μέχρι το βάθρο του Eurobasket
LIFO NEWSROOM