Απεργία την Πρωτομαγιά

Σαουδάραβας σκιέρ γράφει ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

Σαουδάραβας σκιέρ γράφει ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο Facebook Twitter
Twitter
0

Ο αθλητής του αλπικού σκi Fayik Abdi είπε ότι ελπίζει να ευαισθητοποιήσει το ενδιαφέρον για τα χειμερινά σπορ στη Σαουδική Αραβία καθώς είναι ο πρώτος αθλητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Abdi θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2022 στο σλάλομ, το οποίο έχει προσελκύσει αγωνιζόμενους από χώρες που συνήθως δεν συνδέονται με το άθλημα, όπως η βιολονίστρια Vanessa Mae που αγωνίστηκε για την Ταϊλάνδη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

«Η πρώτη φορά που έκανα σκι ήταν όταν ήμουν τεσσάρων ετών στον Λίβανο, η μαμά μου με έμαθε πώς να κάνω σκι και έκτοτε προσπαθώ να ακολουθήσω το άθλημα», είπε ο Abdi στο Reuters.

«Ελπίζω αυτό να ανοίξει την πόρτα στους ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία και στον Κόλπο να δοκιμάσουν χειμερινά σπορ και να λάβουν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μια μέρα».

Ο Abdi, ο οποίος ασκείται κυρίως στη Γιούτα από τότε που μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2012, είπε ότι μία από τις κύριες προκλήσεις, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήταν να μην μπορεί να προπονηθεί στη χώρα του.

«Προφανώς δεν έχουμε αρκετή χιονόπτωση στα βουνά εδώ για να κάνουμε σκι, έτσι έπρεπε να κάνω το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη», είπε ο Abdi.

Αρχικά προκρίθηκαν δύο Σαουδάραβες σκιέρ στους Αγώνες, ο Abdi και ο Salman Al-Howaish. Αλλα επειδή οι κανόνες επέτρεπαν μόνο σε έναν να συμμετάσχει, κατεβαίνει αυτός στους αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αγώνες του Πεκίνου θα διαρκέσουν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες του Reuters

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ