Ρώμη: Κόντρα στον Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς στον τελικό- Έφτασε τις 1.000 νίκες ο Σέρβος

Ρώμη: Κόντρα στον Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς στον τελικό- Έφτασε τις 1.000 νίκες ο Σέρβος Facebook Twitter
Η τελευταία «συνάντηση» του Τσιτσιπά με τον Τζόκοβιτς ήταν στον τελικό του περσινού Ρολάν Γκαρός (Φωτ.: EPA)
0

Αντιμέτωπος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς θα βρεθεί σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στον τελικό του τουρνουά της Ρώμης

Αποκλείοντας, με άνεση, τον Κάσπερ Ρουντ στον ημιτελικό (6-4, 6-3), ο Σέρβος έφτασε τις 1.000 νίκες στο τουρ. Έτσι, μπήκε σε ένα «κλαμπ» το οποίο περιλαμβάνει μόλις άλλους τέσσερις τενίστες. Τους Τζίμι Κόνορς, Ρότζερ Φέντερερ, Ιβάν Λεντλ και Ραφαέλ Ναδάλ. 

«Έχω δει τον Ρότζερ και τον Ράφα να πετυχαίνουν αυτό το ορόσημο τα τελευταία χρόνια και ανυπομονούσα να φτάσω τις 1.000 νίκες. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κέρδισα το πρώτο ματς μου στο τουρ. Ελπίζω να συνεχίσω και να έρθουν πολλές νίκες ακόμα», δήλωσε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την πρώτη του συμμετοχή στον τελικό του τουρνουά της Ρώμης κάνοντας την ανατροπή χθες κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με 2-1. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς μετά τον τελικό του περσινού Ρολάν Γκαρός, όπου ο Σέρβος αναδείχθηκε νικητής. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Τζόκοβιτς έχει το «πάνω χέρι», με σκορ 6-2, αλλά δήλωσε ότι περιμένει «μεγάλη μάχη» στον σημερινό τελικό. 

«Άλλος ένας τελικός απέναντί του σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά στον κόσμο. Σίγουρα είναι σε φόρμα. Τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους κορυφαίους 2-3 παίκτες στο χώμα. Γενικά στους 2-3 κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, αλλά ειδικά στο χώμα. Περιμένω μεγάλη μάχη, αλλά είμαι έτοιμος για αυτή», δήλωσε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει κατακτήσει πέντε φορές τον τίτλο στη Ρώμη. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ