Ρολάν Γκαρός: Βασιλιάς ξανά στο χώμα ο Ναδάλ- 20ος τίτλος σε Γκραν Σλαμ, «έπιασε» το ρεκόρ του Φέντερερ

Ρολάν Γκαρός: Βασιλιάς ξανά στο χώμα ο Ναδάλ- 20ος τίτλος σε Γκραν Σλαμ, «έπιασε» το ρεκόρ του Φέντερερ Facebook Twitter
EPA
0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς το είχε πει ξεκάθαρα πριν τον τελικό. Το Ρολάν Γκαρός είναι το «σπίτι» του Ραφαέλ Ναδάλ. Και σήμερα, δυστυχώς για εκείνον, επιβεβαιώθηκε. Ο Ισπανός αποδείχθηκε ξανά αξεπέραστος στο χώμα.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ νίκησε με 6-0, 6-2, 7-5 τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε 2 ώρες και 42 λεπτά, για να κατακτήσει για 13η φορά στην καριέρα του το Roland Garros. Ο Ναδάλ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του και τον υποχρέωσε να γευθεί την ήττα για πρώτη φορά φέτος.


Πλέον, ο Ισπανός έφτασε τους 20 τίτλους σε Γκραν Σλαμ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έλειπε από το τουρνουά λόγω τραυματισμού. Επιπλέον, αυτή ήταν η 100 νίκη του στο Ρολάν Γκαρός, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ναδάλ νικά τον Τζόκοβιτς σε τελικό Γκραν Σλαμ, από τον τελικό στο Παρίσι το 2014.

«Για να είμαι ειλικρινής, αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι ότι είναι το 20ο Γκραν Σλαμ, ότι ισοφαρίζω τον Ρότζερ», παραδέχθηκε ο Ναδάλ. «Για εμένα, σήμερα σημασία έχει η νίκη στο Ρολάν Γκαρός, που σημαίνει τα πάντα για μένα. Έχω περάσει τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου εδώ, χωρίς αμφιβολία. Το να παίζω εδώ είναι για μένα αληθινή έμπνευση και ο έρωτας που έχω με αυτή την πόλη και αυτό το κορτ είναι αξέχαστος», πρόσθεσε ο Ισπανός. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ