Ένα τεράστιο πρόστιμο, καλείται να πληρώσει ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης Γκάρεθ Μπέιλ, στο ισπανικό Δημόσιο. Η υπόθεση αφορά στα έσοδα που είχε ο παίκτης από δικαιώματα εικόνας, το 2013, μέσω μιας αγγλικής εταιρείας.

 

Όπως αναφέρει η El Mundo, το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι ο παίκτης θα έπρεπε να είχε φορολογηθεί στην Ισπανία για τα έσοδα του κατά τη διάρκεια της εταιρικής χρήσης 2013, την χρονιά που πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης από την Τότεναμ (την 1η Σεπτεμβρίου).

 

Η φορολογική υπηρεσία εκτιμά ότι ο Μπέιλ διέπραξε φορολογική απάτη ύψους 200.000 ευρώ, που με το πρόστιμο 100.000 ευρώ και τους τόκους 37.000 ευρώ, φτάνει συνολικά στα 337.000 ευρώ.

 

Πάντως κατά το έτος αυτό, ο Μπέιλ δεν θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ισπανίας, αφού θα έπρεπε να είχε διαμείνει τουλάχιστον 183 ημέρες στην ισπανική επικράτεια, κάτι που δεν συνέβη.

 

Όμως το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι έπρεπε να είχε φορολογηθεί στην Ισπανία για τα δικαιώματα που προέκυψαν όταν φόρεσε την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα έπρεπε να είχε πληρώσει το 19% των εσόδων του.

 

Ο Μπέιλ έρχεται να προστεθεί στους παλιούς και νέους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης που είχαν «προβλήματα» με το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των οποίων ο Μόντριτς, Μαρσέλο, ο Τσάβι Αλόνσο, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Σέρχιο Ράμος, ο Χάμες Ροντρίγες, ο Ντι Μαρία, ο Οζίλ, Καρβάλιο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ