Απεργία την Πρωτομαγιά

Προκαταρκτική εξέταση για την «απρόκλητη επίθεση» ΜΑΤ σε οπαδούς του Άρη - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Προκαταρκτική εξέταση για την «απρόκλητη επίθεση» ΜΑΤ σε οπαδούς του Άρη - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ
0

Νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγράφηκε χθες στο Περιστέρι μετά το τέλος του χθεσινού ματς ανάμεσα σε Ατρόμητο και Άρη.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που διακινήθηκε μέσω social media, αστυνομικός κινείται απειλητικά και, χωρίς να προκληθεί, χτυπάει έναν άνδρα στο πρόσωπο. 

Αμέσως μετά οι υπόλοιποι άνδρες της διμοιρίας αρχίζουν να χτυπούν αδιακρίτως τους οπαδούς του Άρη, ενώ εκείνοι δεν ανταποδίδουν, αντιθέτως προσπαθούν να καλυφθούν. 

Κάτοικοι από τα μπαλκόνια καταγράφουν τη σκηνή, αποδοκιμάζοντας τους αστυνομικούς και καλώντας τους μάταια να σταματήσουν. 

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση

Για το περιστατικό με την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε οπαδούς του Άρη Θεσσαλονίκης διατάχθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, ενώ ο αστυνομικός που ξεκίνησε το επεισόδιο μετακινήθηκε από την υπηρεσία του.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για περιστατικό, το οποίο αναπαράγεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες του διαδικτύου, στο πλαίσιο λήψης μέτρων τάξης σε χθεσινό (Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022) ποδοσφαιρικό αγώνα στο Περιστέρι Αττικής και εμπλεκόμενος αστυνομικός μετακινήθηκε από την Υπηρεσία του» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

ΠΑΕ Άρης: Η κατάχρηση εξουσίας δεν είναι υπεράνω του νόμου 

Στην ανακοίνωσή του η ΠΑΕ Άρης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως περιμένει εξηγήσεις «για την απρόκλητη επίθεση και ξυλοδαρμό των φιλάθλων μας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο κατά την αποχώρησή τους. Χωρίς καμία αφορμή! Είναι προφανές ότι τα... γκλομπ οπλίζουν το χέρι κάποιων αστυνομικών σε σημείο που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.». 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συγκεντρώνεται υλικό «που αποδεικνύει «την ανευθυνότητα και της αστυνομίας και την ανεπάρκεια του επικεφαλής των Μέτρων Τάξης».

«Η κατάχρηση εξουσίας από την μεριά τους, όμως, θα αποδεχτεί ότι δεν είναι υπεράνω του νόμου. Θα κληθεί, άλλωστε, η Αστυνομία να απολογηθεί δημόσια για τις σκληρές εικόνες που έχουν καταγραφεί σε πλήθος βίντεο, που έχουν βγει στο φως και θα συνεχίσουν να βγαίνουν» σημειώνεται. 

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν πρόκειται να αφήσει όσα συνέβησαν χθες στο Περιστέρι, με την ανοχή και την αποκλειστική ευθύνη της Αστυνομίας, να ξεχαστούν τόσο γρήγορα. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ συγκεντρώνει όλο το υλικό (και είναι άφθονο...) που αποδεικνύει την ανευθυνότητα και της αστυνομίας και την ανεπάρκεια του επικεφαλής των Μέτρων Τάξης, προκειμένου να πράξει τα δέοντα»

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ