Πέθανε ο Παραολυμπιονίκης Γιώργος Τοπτσής, από κορωνοϊό

Πέθανε ο Παραολυμπιονίκης Γιώργος Τοπτσής, από κορωνοϊό Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Παραολυμπιονίκης Γιώργος Τοπτσής, έπειτα από «μάχη» με τον κορωνοϊό. 

Τον θάνατο του πρώην αθλητή, που είχε πετύχει σπουδαίες διακρίσεις, στα 64 του χρόνια, ανακοίνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. 

«Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ αποχαιρετά σήμερα ένα δικό της άνθρωπο, έναν αγαπητό συνεργάτη-προπονητή, έναν εξαιρετικό αθλητή με πολλές και σημαντικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των τριών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα του μήκους (2ος το 1992, 3ος το 1988 και το 1996)», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε. 

Ο Γιώργος Τοπτσής γεννήθηκε στη Νιγρίτα Σερρών, στις 6 Φεβρουαρίου 1958. Είχε διακριθεί σε πέντε διαδοχικούς Παραολυμπιακούς αγώνες στο μήκος και το τριπλούν, κατακτώντας τρία μετάλλια ένα αργυρό (1992, Βαρκελώνη) και δύο χάλκινα (1988 Σεούλ και 1996 Ατλάντα). 

Στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000, κατέκτησε την πέμπτη θέση στο τριπλούν και στη διοργάνωση της Αθήνας τέσσερα χρόνια αργότερα ήταν όγδοος στο ίδιο αγώνισμα. Επίσης, είχε κατακτήσει πέντε μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά τους Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Εργαζόταν στη ΓΓΑ και ανήκε στον σύλλογο ΠΑΣΚΑ, ενώ έχει δοθεί το όνομά του στο δημοτικό στάδιο Σερρών. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ