Παγκόσμιο ρεκόρ η Σμαραγδή στο μήκος 47

Παγκόσμιο ρεκόρ η Σμαραγδή στο μήκος 47 Facebook Twitter
Η Σμαραγδή μπροστά το προσωπικό της ρεκόρ - Πηγή φωτογραφίας: Λευτέρης Αυγενάκης/Twitter
0

Με το παγκόσμιο ρεκόρ της Στέλλας Σμαραγδή στο τριπλούν και το ευρωπαϊκό ρεκόρ του Αθανάσιου Κωνσταντινίδη στη σφαίρα, έπεσε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ΟΠΑΠ 2021.

Η Σμαραγδή (Ελπίδα Θεσσαλονίκης), μόλις στην πρώτη προσπάθεια (και μοναδική) κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του τριπλούν 47 με επίδοση 10.03μ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η ίδια με 9.95μ. από τις 13 Ιουλίου 2019 στην Αθήνα.

Με ευρωπαϊκό ρεκόρ στη σφαίρα 32 ολοκλήρωσε την αγωνιστική παρουσία του στο πρωτάθλημα ο Κωνσταντινίδης (ΛΣΟ Μακεδόνας). Στην προτελευταία βολή, η σφαίρα προσγειώθηκε στα 10 μέτρα 64 εκατοστά, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος με 10.54μ. από την ημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης, τον Μάρτιο του 2021.

Στο φινάλε των αγώνων, σημειώθηκαν και πέντε πανελλήνια ρεκόρ, τρία εκ των οποίων στις κατηγορίες ανδρών γυναικών. Τα σημείωσαν οι Ζωή Μαντούδη (Ελπίδα Θεσσαλονίκης) στη σφαίρα 20 με 13.25μ., Γιώργος Καρνιαβούρας (ΠΑΣΚΑ) στην κορίνα 51 με 27.18μ. και Αθανάσιος Προδρόμου (ΛΣΟ Μακεδόνας) με 7.05μ.

Ακόμη, διπλό πανελλήνιο ρεκόρ σε σφαίρα και κορίνα στην κατηγορία 32 (U17) σημείωσε ο Νικόλαος Τσατσανίδης (Κότινος) με 3.21μ και 9.75μ. αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠE

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Πώς η απαγόρευση των τρανς γυναικών θα μπορούσε να επηρεάσει όλες τις γυναίκες αθλήτριες

Η νέα πολιτική της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για γενετικό έλεγχο των αθλητριών, που στοχεύει στον αποκλεισμό τρανς γυναικών, προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ειδικοί και αθλήτριες προειδοποιούν ότι μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τις τρανς και intersex γυναίκες, αλλά συνολικά τη συμμετοχή όλων των γυναικών στον αθλητισμό
THE LIFO TEAM