Η Σιφάν Χασάν έχει πάει στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο για να γράψει ιστορία. Και είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα να τη σταματήσει. Ούτε καν μία πτώση. 

 

Η Ολλανδή παγκόσμια πρωταθλήτρια παραλίγο να δει τα σχέδιά της να καταστρέφονται, όταν έπεσε κατά τη διάρκεια των προκριματικών στα 1.500 μέτρα. Όμως, όχι απλά σηκώθηκε αμέσως, αλλά κατάφερε να κερδίσει τη σειρά της! 

 

Η Χασάν «παρακολουθούσε» από τις τελευταίες θέσεις την κούρσα του προκριματικού, κάνοντας οικονομία δυνάμεων. Όμως, στην τελευταία στροφή, σκόνταψε σε άλλη δρομέα και βρέθηκε ξαφνικά κάτω. 

 

Αμέσως σηκώθηκε και παρότι είχε μείνει περίπου 25 μέτρα πίσω από τις αντιπάλους της, άρχισε να τις περνά τη μία μετά την άλλη και τελικά τερμάτισε πρώτη στην προκριματική σειρά της, με 4.05.17. 

 

Στο Τόκιο, η Σιφάν Χασάν διεκδικεί μετάλλιο στα 1.500 μ., τα 5.000 μ. Και τα 10.000 μέτρα, κάτι που δεν έχει επιχειρήσει στο παρελθόν δρομέας. Η κάτοχος δέκα μεταλλίων σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού στίβου αργότερα σήμερα θα αγωνιστεί στον τελικό των 5.000 μέτρων.