O πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του 2016 μόλις υπέγραψε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο

O πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του 2016 μόλις υπέγραψε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο Facebook Twitter
0

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε χθες, στην αίθουσα τροπαίων της Ρεάλ Μαδρίτης, το νέο συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές Ευρώπης, το οποίο έχει διάρκεια ως το 2021. Εμφανώς ικανοποιημένος από τη συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε, ο Πορτογάλος σταρ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο συμβόλαιό του με τους «μερένγκες», έστω κι αν το 2021 ο ίδιος θα είναι 36 ετών.


Η πορτογαλική εφημερίδα «Correio de Manha» αποκάλυψε σήμερα το οικονομικό μέρος της συμφωνίας του πρωταθλητή Ευρώπης στο νέο πενταετές συμβόλαιο και οι αποδοχές του είναι «ηγεμονικές».


Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος σούπερ σταρ για κάθε μία από τις πέντε σεζόν, που υπέγραψε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα λαμβάνει 23.6 εκατ. ευρώ καθαρά και αν εξαντλήσει την πενταετία θα έχει λάβει από τη Ρεάλ Μαδρίτης συνολικά 118 εκατ ευρώ, χωρίς τα έσοδα από την εμπορική εκμετάλλευση του ονόματος του.

Το περιοδικό Forbes ανέφερε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ξεπέρασε τον Αμερικανό, πυγμάχο Φλόιντ Μειγουέδερ και τον συμπατριώτη του, παίκτη του γκολφ, Τάιγκερ Γουντς (σ.σ. εναλλάσσονται στην κορυφή από το 2001) και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των μισθών, επιδομάτων και χορηγιών.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Πορτογάλος άσος, έχει συνολικό ετήσιο εισόδημα περίπου 88.000.000 δολάρια, ή σχεδόν 80 εκατομμύρια ευρώ. Έναντι 67.400.000 ευρώ, που τον Απρίλιο του «απέδιδε» το France Football. Και ενώ τα έσοδα από τους μισθούς είναι λίγο περισσότερα σχεδόν από τα 20.000.000 ευρώ (τόσο με την παλιά όσο και τη νέα σύμβαση), οι χορηγοί είναι αυτοί που κάνουν και αυτόν αλλά και τους άλλους αθλητές πραγματικά πλούσιους.

Η Nike, που έχει συμβόλαιο με τον Πορτογάλο έως το 2020, του δίνει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ ακολουθούν τα συμβόλαιο με Castrol (περίπου 6 εκατ.), Armani (1 εκ. μέχρι το 2019), Kentucky Fried Chicken (200.0000), τα ρολόγια Tag Heuer, η Emirates, τα προϊόντα wellness Herbalife, τα ποτά Soccerade, οι εταιρείες Pokerstars, Clear Shampoo, Konami για το Pro Evolution Soccer videogame (μέχρι το 2018), η Toyota, η Samsung και η πορτογαλική Banco Espirito Santo.

H ιστοσελίδα Football Leaks, που ειδικεύεται στην αποκάλυψη των συμβολαίων, αναφέρει ότι Ρονάλντο έλαβε επίσης 1 εκατ. ευρώ από συμφωνία με την αραβική εταιρεία τηλεφωνίας, Mobily, μόνο για ένα διαφημιστικό και μερικά μηνύματα στο διαδύκτυο. Στην Ιαπωνία έφτασε για να προωθήσει την Fitness Pro, χωρίς να γίνει γνωστό το αντίτιμο.

Γιατί, όμως, συμβαίνουν όλα αυτά; Απλά επειδή ο Ρονάλντο είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν υπάρχει αθλητής, ηθοποιός ή τραγουδιστής, που να «πουλάει» όσο αυτός. Στο Facebook, έχει 117 εκατομμύρια ανθρώπους που τον ακολουθούν, στο Twitter 48 εκατομμύρια οπαδούς, ενώ στο Instagram έχουν ήδη υπερβεί τα 81 εκατομμύρια.

Έτσι, ένα μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φτάνει σχεδόν σε 250 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με το Forbes, που υπογραμμίζει ότι προσελκύει 60% περισσότερο από κάθε άλλον αθλητή. Ίσως, μόνο ο Ομπάμα, ο Πάπας της Ρώμης και ελάχιστοι άλλοι μπορούν να αντέξουν αυτούς τους αριθμούς.

Μια μελέτη του Hookit, που σημειώνεται από το Forbes, σχετικά με τις αξίες της χορηγίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει υπολογίσει ότι Κριστιάνο Ρονάλντο έχει δημιουργήσει για τη Nike κέρδη περίπου 36 εκ.δολάρια κατά τη διάρκεια του 2016. Και για όλους τους χορηγούς του Ρονάλντο έχει υπολογίσει την τιμή στα 175 εκ.

Ένα τεράστιο μέγεθος που εξηγεί γιατί ο διάσημος μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες, επιμένει στην σκληρή γραμμή βάσει της οποίας, ο Ρονάλντο κρατά για λογαριασμό του, το 50% των δικαιωμάτων της εικόνας του.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Αθλητισμός / Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Ο ισπανικός Σύλλογος Ατόμων με Αχονδροπλασία καταδίκασε την εμφάνιση ατόμων με νανισμό στο πάρτι, γράφοντας ότι «διαιωνίζει στερεότυπα, ενισχύει τις διακρίσεις και υπονομεύει την εικόνα και τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία»
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM