Ο κορυφαίος Ρότζερ Φέντερερ αποσύρεται από το τένις

Ο κορυφαίος Ρότζερ Φέντερερ αποσύρεται από το τένις Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/NEIL HALL
0

Ο Ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση σε ηλικία 41 ετών.

Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο πολυνίκης τενίστας, που θεωρείται εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος – ίσως και ο κορυφαίος – ανακοίνωσε πως η τελευταία του επαγγελματική εμφάνιση θα γίνει στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα.

«Θα παίξω περισσότερο τένις στο μέλλον, αλλά όχι σε Grand Slam ή στην περιοδεία» σημείωσε.

Παραδέχθηκε πως η απόφασή του αυτή είναι «γλυκόπικρη», καθώς «θα μου λείψουν όλα όσα έχω λάβει». «Αλλά, την ίδια στιγμή, υπάρχουν και τόσο για τα οποία πρέπει να πανηγυρίζω» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη σπουδαία καριέρα του, η οποία ξεπέρασε και τη φαντασία του.

Ευχαρίστησε τη σύζυγό του, Μίρκα, η οποία στάθηκε στο πλευρό και παρακολούθησε αμέτρητους αγώνες, ακόμα και σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, αλλά και τα τέσσερα παιδιά τους. «Το να βλέπω  την οικογένειά μου να με υποστηρίζει στις κερκίδες, θα είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου αναμνήσεις».

Δεν ξέχασε να αναφερθεί στην ομάδα του, αλλά και τους αντιπάλους τους στο γήπεδο, οι οποίοι του χάρισαν «μερικούς επικούς αγώνες, που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

«Νιώθω εξαιρετικά ευγνώμων. Ωθήσαμε ο ένας τον άλλον και φτάσαμε το τένις σε νέα επίπεδα».

«Τα τελευταία 24 χρόνια υπήρξαν μία υπέροχη περιπέτεια. Παρότι μερικές φορές μοιάζει σαν να πέρασαν μόλις 24 ώρες, ήταν τόσο βαθύ και μαγικό, που φαίνεται σαν να έχω ζήσει ήδη μία γεμάτη ζωή» ανέφερε.

Μία καριέρα γεμάτη νίκες

Στην μακρά του καριέρα στο άθλημα, ο Φέντερερ είχε την ευτυχία να γνωρίσει την απόλυτη επιτυχία και να κατακτήσει 20 τίτλους σε Grand Slam.

Kέρδισε τον πρώτο του μεγάλο τίτλο στο μονό στο Wimbledon το 2003 σε ηλικία 21 ετών και μεταξύ 2003 και 2009 έφτασε σε 21 από τους 28 μεγάλους τελικούς. Σε ηλικία 27 ετών, ξεπέρασε το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας με 14 μεγάλους τίτλους ανδρών. 

Πλην των επιδόσεών του στο γήπεδο, είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός και για τον μειλίχιο χαρακτήρα του και την ηθική του στάση. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ