Νικόλας Τομπάζης: Αναβαθμίστηκε ο Έλληνας της Formula 1 -Ο νέος του ρόλος

Νικόλας Τομπάζης: Αναβαθμίστηκε ο Έλληνας της Formula 1 -Ο νέος του ρόλος Facebook Twitter
Φωτ: GettyImages
0

Την επιτυχημένη πορεία του στην Formula 1 συνεχίζει ο Νικόλας Τομπάζης, καθώς αναβαθμίστηκε ο ρόλος του.

Ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του τμήματος μονοθεσίων της Ομοσπονδίας αναλαμβάνει την καθημερινή επαφή της FIA με τις ομάδες.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω επιστολής ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Μοχάμεντ μπεν Σουλαγέμ, ενημερώνοντας τις ομάδες.

«Ο στόχος μου ήταν να γίνω μη εκτελεστικός πρόεδρος μέσω της πρόσληψης μιας ομάδας επαγγελματιών διευθυντών, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Επομένως, στο μέλλον, η καθημερινή σας επαφή για όλα τα θέματα στη F1 θα είναι με τον Νικόλα (Τομπάζης, διευθυντής μονοθέσιων αγώνων) και την ομάδα του, ενώ θα επικεντρωθώ σε στρατηγικά θέματα με την ηγετική μου ομάδα», σημείωσε.

Η είδηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια με ορισμένους να μιλούν για παραίτηση του Σουλαγέμ, ωστόσο, η FIA ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν ισχύει.

«Το μανιφέστο του προέδρου καθόριζε ξεκάθαρα αυτό το σχέδιο πριν εκλεγεί – δεσμευόταν για “το διορισμό ενός διευθύνοντος συμβούλου της FIA για να παρέχει μια ολοκληρωμένη και ευθυγραμμισμένη λειτουργία”, καθώς και “να εισαγάγει ένα αναθεωρημένο πλαίσιο διακυβέρνησης” υπό “μια ηγετική ομάδα επικεντρωμένη στη διαφάνεια , δημοκρατία και ανάπτυξη”.
Αυτοί οι στόχοι, καθώς και η ανακοίνωση της νέας δομής του μονοθέσιου τμήματος έχουν προγραμματιστεί από την αρχή αυτής της προεδρίας.

Ο πρόεδρος της FIA έχει μια ευρεία αρμοδιότητα που καλύπτει το εύρος του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και της κινητικότητας, και τώρα που ολοκληρώθηκε η δομική αναδιοργάνωση στη Formula 1, αυτό είναι ένα φυσικό επόμενο βήμα», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι ο Μοχάμεντ μπεν Σουλαγέμ δεχόταν πιέσεις από τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, Liberty Media, καθώς και από τις ομάδες.

Ο Σουλαγιέμ αμφισβητείται για μια σειρά από θέσεις που έχει εκφράσει δημόσια τα σενάρια ενδιαφέροντος από την κρατική επενδυτική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας για την αγορά των δικαιωμάτων της F1, την πρόσφατη απαγόρευση της FIA στους οδηγούς να εκφράζουν πλέον "πολιτικές, θρησκευτικές ή άλλες προσωπικές απόψεις" και άλλες αμφιλεγόμενες αποφάσεις του προέδρου της FIA, τον έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση και ιδιαίτερη πίεση.
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ