Μαρία Σάκκαρη: Πήρε την πρόκριση για τις «8» του Indian Wells

Μαρία Σάκκαρη: Πήρε την πρόκριση για τους «8» του Indian Wells Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

H Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Indian Wells καθώς μετά από μία καταπληκτική εμφάνιση επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-3) απέναντι στην Καρολίνα Πλίσκοβα.

Πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Πέτρα Κβίτοβα και στην Τζέσικα Πεγκούλα οι οποίες θα παίξουν τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

Με τρομερή αντεπίθεση στο τρίτο σετ και ενώ ξεκίνησε με το 0-2 σε βάρος της, η Σάκκαρη πήρε πέντε συνεχόμενα game και με 6-3 πήρε μία τεράστια νίκη, που την έστειλε στις 8 καλύτερες τενίστριες του τουρνουά 1000 της WTA. Παράλληλα, της δόθηκε η δυνατότητα να παραμείνει μέσα στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από το να φτάσει όπως και πέρυσι στον τελικό και αυτή τη φορά να σηκώσει το τρόπαιο στην Καλιφόρνια.

Μαρία Σάκκαρη: Πώς έφτασε στην πρόκριση

Το πρώτο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τη Σάκκαρη. Κάνοντας δύο break στο σερβίς της Πλίσκοβα προηγήθηκε με 3-0, ωστόσο, η Τσέχα πήρε πίσω το ένα από αυτά και μείωσε σε 3-2. Από κει και πέρα καμία από τις δύο τενίστριες δεν έχασε το σερβίς της, με την 27χρονη πρωταθλήτρια να κλείνει το σετ με 6-4 και να προηγείται στον αγώνα.

Η 30χρονη Πλίσκοβα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο σετ και αφού «έσπασε» νωρίς το σερβίς της Σάκκαρη, προηγήθηκε με 3-1. Το νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως, δεν το έβαλε κάτω, «απάντησε» άμεσα με break, μείωσε σε 3-2 κι αφού κράτησε το δικό της σερβίς ισοφάρισε (3-3) και το ματς έγινε ξανά ντέρμπι.

Μία ανάσα από το να «σπάσει» για δεύτερη φορά το σερβίς της αντιπάλου της έφτασε η Σάκκαρη στο 9ο game, όταν προηγήθηκε με 40-0, αλλά η Πλίσκοβα κατάφερε να «επιστρέψει» και να κρατήσει την πρωτοπορία στο σετ με 5-4.

Η 27χρονη ισοφάρισε σε 5-5, αλλά η Τσέχα με δύο συνεχόμενα game έφτασε στην ισοφάριση (7-5) και όλα κρίθηκαν στο 3ο σετ. Εκεί, όπου η Πλίσκοβα ξεκίνησε ιδανικά, κάνοντας break στο σερβίς της Σάκκαρη, προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Ελληνίδα απάντησε με 5 κερδισμένα game (5-2) βάζοντας γερά τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.

Αν και η Πλίσκοβα έκανε break και μείωσε σε 5-3, η Σάκκαρη απάντησε με δικό της break (το τρίτο στο σετ) και πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Αθλητισμός / Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ της EuroLeague για την περυσινή πορεία του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους, μέσω του επίσημου καναλιού της διοργάνωσης στο YouTube
LIFO NEWSROOM
Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Αθλητισμός / Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Η ήττα σηματοδοτεί τη δεύτερη διαδοχική απώλεια του Κυπέλλου για τη Σίτι, ενώ για την Κρίσταλ Πάλας αποτελεί μια ιστορική επιτυχία που τη φέρνει για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά σαλόνια
LIFO NEWSROOM
Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Αθλητισμός / Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Η ιστορική αποστολή του 1954 στο Κ2 – το οποίο δεσπόζει στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας – υπήρξε εμβληματική για την Ιταλία της μεταπολεμικής εποχής
LIFO NEWSROOM