Νικ Κύργιος: Παραδέχθηκε επίθεση στην πρώην σύντροφό του, αλλά δεν καταδικάστηκε

Νικ Κύργιος: Παραδέχθηκε επίθεση στην πρώην σύντροφό του, αλλά δεν καταδικάστηκε Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Νικ Κύργιος ομολόγησε την επίθεση κατά πρώην συντρόφου του, ωστόσο απαλλάχτηκε των κατηγοριών. 

Ο 27χρονος δήλωσε ένοχος σε δικαστήριο της Κανμπέρα καθώς οι δικηγόροι του απέτυχαν την απόσυρση των κατηγοριών για λόγους ψυχικής υγείας. 

Ο Ελληνοαυστραλός σταρ του παγκόσμιου τένις είχε σπρώξει την Κιάρα Πασάρι στο πεζοδρόμιο, μετά από καυγά τους, το 2021. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, στις 10 Ιανουαρίου του 2021, ο Κύργιος είχε σπρώξει την Πασάρι, με αποτέλεσμα να καταλήξει να πέσει στο δρόμο, όταν εκείνη προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητό του, εμποδίζοντάς τον να φύγει. 

«Πράξη ανοησίας»

Οι δικηγόροι του Κύργιου υποστήριξαν πως ο πελάτης τους προσπάθησε να αποκλιμακώσει τον καυγά, καλώντας Uber, ενώ επανειλημμένως επιχείρησε «νόμιμα» να απομακρύνει την Πασάρι από το αυτοκίνητό του. 

«Στο πλαίσιο αυτό και την οργή που προκάλεσε, ο πελάτης μας αντέδρασε επιτιθέμενος» ανέφερε ο Μάικλ Κούκουλις-Σμιθ. 

«Υπάρχει μια σχέση μεταξύ της ψυχικής υγείας και του αδικήματος - παρότι σήμερα δεν πάσχει πλέον στον ίδιο βαθμό. Ο Κύργιος ζήτησε συγγνώμη την επόμενη ημέρα, δείχνοντας πως αποδέχεται την ευθύνη του για τις πράξεις του», πρόσθεσε ο κ. Σμιθ.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, η δικαστής Μπεθ Κάμπελ ανέφερε πως «ένας νεαρός άνδρας που προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από μια κατάσταση με φορτισμένα συναισθήματα» χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «μεμονωμένη ενέργεια ανοησίας ή οργής». 

«Ενεργήσατε εν βρασμώ ψυχής. Σας αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετώπιζα οποιονδήποτε νεαρό άνδρα σε αυτό το δικαστήριο. Είστε ένας νεαρός άνδρας που τυχαίνει να χτυπάει ιδιαίτερα καλά την μπάλα του τένις» τόνισε. 

Ο Κύργιος εξέδωσε ανακοίνωση μετά την απόφαση, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στο δικαστήριο για την απόσυρση των κατηγοριών χωρίς καταδίκη. 

«Δεν ήμουν σε καλή κατάσταση όταν συνέβη αυτό και αντέδρασα σε μια δύσκολη κατάσταση με τρόπο για τον οποίο μετανιώνω βαθιά. Γνωρίζω πως δεν ήταν εντάξει και λυπάμαι βαθιά για τον πόνο που προκάλεσα». 

Η γυναίκα ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία, ένα μήνα μετά, χωρίς ωστόσο να υποβάλλει καταγγελία. Οι δύο τους τα ξαναβρήκαν, συνεχίζοντας τη σχέση τους, ωστόσο μετά τον οριστικό χωρισμό τους, η Πασάρι κατέθεσε μήνυση, τον Δεκέμβριο του 2021. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM