Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε ότι το κίνημα Black Lives Matter τον βοήθησε να φτάσει στον έβδομο παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1.

 

Ο 35χρονος, που κατά τη διάρκεια της σεζόν γονάτιζε στην πίστα, ενώ φορούσε σλόγκαν κατά του ρατσισμού, δήλωσε στο BBC: «Είχα αυτό το επιπλέον κίνητρο μέσα μου για να φτάσω στο τέλος αυτών των αγώνων».

 

Φέτος ο Χάμιλτον ισοφάρισε το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, κατακτώντας τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο, ενώ ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε ο Γερμανός με τις περισσότερες νίκες σε Γκραν πρι (91).

 

«Ήταν ένα διαφορετικό κίνητρο από αυτό που είχα στο παρελθόν. Να τερματίσω πρώτος, έτσι ώστε να μπορώ να το αξιοποιήσω αυτό (για το κίνημα Black Lives Matter)», δήλωσε ο Χάμιλτον. Όταν ρωτήθηκε αν ανησυχούσε για το αν η στάση του θα προκαλούσε αντιδράσεις, απάντησε «Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω σιωπηλός. Και μόλις το είπα αυτό στον εαυτό μου, δεν είχα κανέναν φόβο».

 

Ο οδηγός της Mercedes ρωτήθηκε για τον ρατσισμό στην F1 και για το γεγονός ότι είναι ο μόνος μαύρος «πιλότος». «Υπάρχουν πολλά άλλα νέα έγχρωμα παιδιά που αξίζουν την ευκαιρία να προοδεύσουν, έχουν σπουδαία εκπαίδευση, θα μπορούσαν να είναι μηχανικοί ή οτιδήποτε θέλουν. Αλλά είναι γεγονός ότι η ευκαιρία δεν είναι ίδια για εκείνα», απάντησε ο Χάμιλτον.

 

Ο πρωταθλητής άφησε να εννοηθεί ότι ο ακτιβισμός μπορεί να αποτελέσει έναν νέο δρόμο για εκείνον, όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. «Η ευτυχία και η επιτυχία από την κατάκτηση αυτών των πρωταθλημάτων είναι ένα υπέροχο πράγμα, αλλά είναι έχει μικρή διάρκεια», πρόσθεσε ο Χάμιλτον, που το BBC τον ανέδειξε κορυφαία προσωπικότητα του αθλητισμού για το 2020.