Κατάρ: Ο Μέσι ξεπέρασε τον Πελέ σε ασίστ μουντιάλ - «Ο Μαραντόνα μάς βλέπει από τον Παράδεισο»

Κατάρ: Ο Μέσι ξεπέρασε τον Πελέ σε ασίστ μουντιάλ - «Ο Μαραντόνα μάς βλέπει από τον Παράδεισο» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Στον Ντιέγκο Μαραντόνα, στην δυσκολία της αναμέτρησης με την Ολλανδία, στην διαιτησία του Λαόθ, αλλά και στην ικανοποίηση που επικρατεί, μετά την πρόκριση της εθνικής Αργεντινής στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2022, αναφέρθηκε ο Λιονέλ Μέσι. 

«Ο Ντιέγκο μας βλέπει από τον Παράδεισο. Μας "σπρώχνει" και ελπίζω αυτό να συνεχισθεί μέχρι το τέλος» είπε λίγο μετά τον προημιτελικό, που βρήκε την «αλμπισελέστε» νικήτρια στα πέναλτι με 4-3 (κ.α. και παρ. 2-2), ο «ψύλλος». 

«Ηταν ένας υπέροχος αγώνας, πολύ δύσκολος. Ξέραμε ότι θα ήταν έτσι. Εχουμε μια μεγάλη ομάδα, αλλά υποφέραμε πάρα πολύ και δεν το αξίζαμε. Προηγηθήκαμε 2-0 και παίξαμε με τον σωστό τρόπο. Ο αντίπαλος, προσπάθησε με μακρινές μπαλιές και με "ψηλά κορμιά" στην περιοχή μας. Ισοφάρισαν και καταλήξαμε να... πονάμε. Ομως, είμαστε στους ημιτελικούς και αυτό θέλαμε. Η ισοφάρισή τους μου φάνηκε πολύ άδικη. Προήλθε από ένα ελεύθερο λάκτισμα που δεν υπήρχε, νομίζω. Αλλά εντάξει, ο διαιτητής ήταν έτσι σε όλο το παιχνίδι. Ηταν πραγματικά εναντίον μας. Οταν ο Λαουτάρο σκόραρε το πέναλτι, η χαρά ήταν απερίγραπτη. Επειδή υποφέραμε, γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Το μαγικό αριστερό πόδι του Λιονέλ Μέσι συνέβαλε τα μέγιστα στη χθεσινή αναμέτρηση. Ο σταρ της Αργεντινής οδήγησε με μία ασίστ κι ένα γκολ (σκόραρε και στα πέναλτι) την ομάδα του στη μεγάλη νίκη, έστω και με τον τρόπο που ήρθε στο «Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στέιντιουμ» μπροστά σε 89.000 θεατές. 

Πλέον, ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν με το γκολ που πέτυχε στο 73ο λεπτό έφτασε τα 10 σε τελική φάση Μουντιάλ, ισοφαρίζοντας τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, ενώ με την ασίστ που έδωσε στον Μολίνα στο πρώτο μέρος έγινε ο GOAT σε τελικές πάσεις (5) σε φάσεις νοκ άουτ Παγκοσμίων Κυπέλλων από το 1966, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κρατούσε μέχρι σήμερα ο Πελέ με τέσσερις ασίστ.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ