Το Κατάρ αποκάλυψε το εντυπωσιακό στάδιο Ahmad Bin Ali για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

Το Κατάρ αποκάλυψε το εντυπωσιακό στάδιο Ahmad Bin Ali για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 Facebook Twitter
0

Το Κατάρ αποκάλυψε ένα ακόμα εντυπωσιακό γήπεδο που θα φιλοξενήσει αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022. 

Τα τελευταία δύο χρόνια το Κατάρ παρουσιάζει τα στάδια που οικοδομεί για την μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου. Η Επιτροπή SC (Supreme Committee for Delivery & Legacy) αποκάλυψε τώρα το τέταρτο από τα οχτώ γήπεδα, το Ahmad Bin Ali Stadium χωρητικότητας 40.000 θεατών.

Το γήπεδο ενσωματώνει ιστορικά αρχιτεκτονικά στοιχεία που απαντώνται σε άλλα κτίσματα της χώρας, σε ισορροπία με την χλωρίδα και την πανίδα της πόλης Al Rayyan.  

Το εξωτερικό του σταδίου είναι καλυμμένο από γεωμετρικά σχήματα που παραπέμπουν σε ισλαμική αρχιτεκτονική και χειροποίητες κατασκευές. Τη νύχτα, το «αγκαλιάζουν» τα απαλά φώτα των γύρω κτηρίων. 

Η αρχιτεκτονική ομάδα της Ramboll που ανέλαβε να σχεδιάσει το γήπεδο, δανείστηκε μοτίβα από την πόλη, με ζώνες φιλοξενίας που παραπέμπουν σε φυσικούς αμμόλοφους. Το στάδιο είναι εξοπλισμένο με εξελιγμένη τεχνολογία κλιματισμού και το κοινό θα παραμένει ασφαλές ανεξαρτήτως απρόβλεπτου καιρού, απολαμβάνοντας με άνεση και απρόσκοπτα τους αγώνες.

 

Το στάδιο είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Το 80% των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν είναι προϊόντα ανακύκλωσης από προηγούμενες δομές και τα καινούργια, έπρεπε να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. 

Μετά το τέλος του Παγκόσμιου Κυπέλου, τα 40.000 καθίσματα θα αφαιρεθούν και θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα στάδια. Ό,τι απομείνει, θα θυμίζει τον «οικείο χαρακτήρα γειτονιάς» της πόλης Al Rayyan.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM