Καράτε: «Χρυσός» ο Στέφανος Ξένος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U21 της Χιλής

Καράτε: «Χρυσός» ο Στέφανος Ξένος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U21 της Χιλής Facebook Twitter
0

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε ο Έλληνας αθλητής του καράτε Στέφανος Ξένος οκτώ μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δανίας.

Ο Στέφανος Ξένος, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σήμερα στο Παγκόσμιο U21 που φιλοξενείται στη Χιλή, πάντα στην κατηγορία των - -60  κιλών. Ο Στέφανος Ξένος, στον τελικό της διοργάνωσης νίκησε 4-1 τον Σαουδάραβα Αλζουαμπί. O αντίπαλός του μάλιστα βρέθηκε να προηγείται με 1-0, όμως η απάντηση του Έλληνα καρατέκα ήταν άμεση και αδιαπραγμάτευτη, αφού με Ippon στα 53 δευτερόλεπτα, βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητών.

Ο Ξένος συνολικά σημείωσε πέντε νίκες για να βρεθεί στην κορυφή της κατηγορίας.


«Κατακτητής του κόσμου ο Στέφανος Ξένος. Χρυσός και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε U21, στο Σαντιάγο στη Χιλή, έπειτα από την κορφή της Ευρώπης τον περασμένο Φεβρουάριο. Ασταμάτητος! Θερμά συγχαρητήρια», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για την επιτυχία του ελληνικού καράτε στο Σαντιάγο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM