Ιστιοπλοΐα: Στο πλευρό της Μπεκατώρου η παγκόσμια ομοσπονδία- Η ανακοίνωση στήριξης

Ιστιοπλοΐα: Στο πλευρό της Μπεκατώρου η παγκόσμια ομοσπονδία- Η ανακοίνωση στήριξης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανακοίνωση στήριξης στην Σοφία Μπεκατώρου εξέδωσε η παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας (World Sailing) μετά την καταγγελία που έκανε η Ολυμπιονίκης για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ΕΙΟ.

Η World Sailing χαρακτηρίζει γενναία την απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει δημόσια, ενώ η πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της παγκόσμιας ομοσπονδίας εξέφρασε την πλήρη στήριξη στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη.

«Η Σοφία είναι απίστευτη αθλήτρια, γνωστή για το πάθος και την αφοσίωσή της στο άθλημα. Έχει υπάρξει πρωτοπόρος στο νερό και τώρα έξω από αυτό. Ελπίζω ότι η γενναιότητά της θα μπορέσει να εμπνεύσει άλλους που έχουν αδικηθεί να μιλήσουν και εκείνοι που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα να λογοδοτήσουν», συμπλήρωσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα Έλληνες Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και προπονητές της ιστιοπλοΐας έστειλαν επιστολή στην παγκόσμια ομοσπονδία. Σε αυτή ενημερώνουν τη World Sailing για τις εξελίξεις σχετικά με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, από τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας, μέχρι την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από στέλεχος της ομοσπονδίας.

Στην ίδια επιστολή οι 18 υπογράφοντες ζητούν να οριστεί νέο προσωρινό διοικητικό όργανο, που θα έχει αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών στην ομοσπονδία, οι οποίες «θα εξασφαλίζουν τη δημοκρατική συμμετοχή όλων και τη διαφάνεια χωρίς την οποιαδήποτε υποψία σχετικά με την ακεραιότητά τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας

Η World Sailing, ως διευθύνον όργανο του αθλήματος, έχει μηδενική ανοχή στην κακοποίηση και την παρενόχληση, σε οποιαδήποτε μορφή, στο άθλημα.

Οι ιστιοπλόοι έχουν το δικαίωμα σε μία θετική και ευχάριστη εμπειρία στο άθλημα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, χωρίς τον φόβο της κακοποίησης και της παρενόχλησης. H World Sailing είναι δεσμευμένη στην προστασία και την εξασφάλιση της ευημερίας των ατόμων εντός του αθλήματος.

Η World Sailing υποστήριξε τη Σοφία Μπεκατώρου, που είναι δύο φορές Ολυμπιονίκης και μέλος της επιτροπής αθλητών της World Sailing, μετά τη γενναία απόφασή της μιλήσει για τη φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε ως αθλήτρια.

Η Jo Aleh, πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της World Sailing και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της World Sailing, δήλωσε: «Η Σοφία έδειξε τεράστια γενναιότητα μιλώντας δημόσια. Αυτή είναι μία δύσκολη στιγμή για εκείνη και έχει την πλήρη στήριξη της κοινότητας της World Sailing.

Η Σοφία είναι απίστευτη αθλήτρια, γνωστή για το πάθος και την αφοσίωσή της στο άθλημα. Έχει υπάρξει πρωτοπόρος στο νερό και τώρα έξω από αυτό. Ελπίζω ότι η γενναιότητά της θα μπορέσει να εμπνεύσει άλλους που έχουν αδικηθεί να μιλήσουν και εκείνοι που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα να λογοδοτήσουν».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM