Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα μιλά για τη μάχη με τον καρκίνο- «Είμαι καθαρή»

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα Facebook Twitter
«Ήμουν σε απόλυτο πανικό για τρεις ημέρες», δήλωσε η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα
0

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο, εξομολογήθηκε τον πανικό που βίωσε μετά τη διάγνωση και περιέγραψε ότι οι θεραπείες ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχει κάνει στη ζωή της. 

Τον Ιανουάριο η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος και τον λάρυγγα. «Από όσο γνωρίζω, είμαι καθαρή», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Πιρς Μόργκαν, στο TalkTV, η οποία θα προβληθεί ολόκληρη σήμερα. 

Η 66χρονη, μία από τις κορυφαίες τενίστριες όλων των εποχών, συμπλήρωσε ότι θα υποβληθεί σε περαιτέρω προληπτικές ακτινοβολίες στο στήθος, για δύο εβδομάδες. 

«Ήμουν σε απόλυτο πανικό για τρεις ημέρες. Σκεφτόμουν ότι μπορεί να μην ζήσω τα επόμενα Χριστούγεννα», είπε η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, η οποία αναγκάστηκε να αναβάλει τα σχέδια για την υιοθεσία ενός παιδιού με την σύζυγό της, Γιούλια Λεμίγκοβα, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο. 

«Στο μυαλό μου ήρθαν όλα τα πράγματα που ήθελα να κάνω. Μπορεί να ακουστεί πραγματικά ρηχό, αλλά σκεφτόμουν “ΟΚ, τι γα@@@ο αυτοκίνητο θέλω να οδηγώ αν ζήσω έναν χρόνο;», περιέγραψε η 66χρονη, που είχε υποβληθεί και το 2010 σε θεραπείες για καρκίνο στο στήθος, σε αρχικό στάδιο. 

Μαρίνα Ναβρατίλοβα: Το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει

Αυτή τη φορά, στράφηκε σε γιατρό όταν διαπίστωσε ότι είχε διογκωμένο λεμφαδένα. «Παρατήρησα ότι ο αριστερός λεμφαδένας ήταν διογκωμένος και νόμιζα ότι ήταν το εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα που είχα κάνει μία εβδομάδα νωρίτερα. Αλλά, όταν δεν υποχώρησε έπειτα από μερικές εβδομάδες, τηλεφώνησα σε γιατρό», εξήγησε. 

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα μίλησε για τα «σκαμπανεβάσματα» που βίωσε, λόγω των ακτινοβολιών στις οποίες υποβάλλονταν επί τρεις εβδομάδες, αλλά και των τριών κύκλων χημειοθεραπείας που έκανε. «Σίγουρα ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ», παραδέχθηκε η κάτοχος 59 τίτλων σε Γκραν Σλαμ- οι 18 στο μονό- που παραμένει ρεκόρ. 

«Αυτό ήταν το δύσκολο κομμάτι επειδή την πρώτη εβδομάδα έκανα ταυτόχρονα χημειοθεραπεία και ακτινοβολία», εξήγησε, ενώ περιέγραψε τις παρενέργειες των δύο θεραπειών. 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ