Η ΕΟΕ δεν εγκρίνει τη συμμετοχή της Καραχάλιου στους Ολυμπιακούς ως Πορτογαλίδα

Η ΕΟΕ δεν εγκρίνει τη συμμετοχή της Καραχάλιου στους Ολυμπιακούς ως Πορτογαλίδα Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ, σχετικά με την αλλαγή υπηκοότητας της αθλήτριας Βασιλείας Καραχάλιου.

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπή, η οποία λήφθηκε μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννη Καρρά και λήφθηκε ομόφωνα,  είναι ότι δεν συναινεί στη συμμετοχή της αθλήτριας Βασιλείας Καραχάλιου - αλλά και ουδενός Έλληνα αθλητή - στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού υπό σημαία άλλης χώρας.

Για την ΕΟΕ η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το εθνόσημο της πατρίδας αποτελεί την ύψιστη τιμή για κάθε Έλληνα αθλητή και οι όποιες διαφορές υπάρχουν που μπορούν να λυθούν με συζητήσεις, δεν αποτελούν λόγο αλλαγής υπηκοότητας.

Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση της Βασιλείας Καραχάλιου να αλλάξει υπηκοότητα έγινε τον Ιανουάριο του 2022. Στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράντιαλ, στο Τέξας, η Ελληνίδα αθλήτρια αγωνίστηκε με τη σημαία της Πορτογαλίας μετά από παρέμβαση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, και αργότερα προέκυψε πως ούτε η ΕΟΕ ούτε η ΕΙΟ δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά.

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κάλεσε δύο φορές την αθλήτρια σε ακρόαση προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που αιτήθηκε την αλλαγή υπηκοότητας και να βρεθεί λύση προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού, αλλά η ίδια δεν προσήλθε.

Επίσης τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής πρότειναν στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην Ολομέλεια Στέφανο Χανδακά, η ΕΙΟ να προσκαλέσει και να στηρίξει την Βασιλεία Καραχάλιου ώστε να λάβει μέρος στους προσεχείς διεθνείς αγώνες με την ελληνική υπηκοότητα, καθώς η ΕΟΕ είναι αρμόδια μόνο για τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Αθλητισμός / Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Η FIFA ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2029, εξετάζει τη διεύρυνση των ομάδων και νέα μορφή προκριματικών αγώνων, ενισχύοντας το ενδιαφέρον πριν το τουρνουά
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Αθλητισμός / Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Ανεβάζοντας κατά κόρυφα την απόδοσή της στην επίθεση και παίζοντας πιεστική άμυνα, η Ελλάδα γυρίζει από το -10 του πρώτους μέρους (40-30) για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιταλία, την οποία θα συναντήσει ξανά στην πρεμιέρα του EuroBasket
LIFO NEWSROOM
Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Αθλητισμός / Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη θα υποδεχθεί τη Λετονία, η οποία κατέκτησε την 5η θέση πριν από δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες
LIFO NEWSROOM