Η άβολη ανάρτηση της Εθνικής Νιγηρίας για τους Αντετοκούνμπο και την ενσωμάτωσή τους στην «επίσημη αγαπημένη»

Η άβολη ανάρτηση της Εθνικής Νιγηρίας για τους Αντετοκούνμπο και την ενσωμάτωσή τους στην «επίσημη αγαπημένη» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με μια φωτογραφία μαζί με τα τρία του αδέλφια και τη λεζάντα «ευλογημένοι που μπορούμε να το κάνουμε αυτό μαζί» έγινε αιτία ενός... άβολου ποστ-απάντησης από την Εθνική Νιγηρίας. 

Με μια φωτογραφία ενός πιτσιρικά με βλέμμα απορίας/ειρωνείας, στον επίσημο λογαριασμό της Εθνικής Νιγηρίας, χώρας καταγωγής των γονιών Αντετοκούνμπο, υπενθυμίζεται ο αποκλεισμός της Εθνικής Ελλάδας στο προολυμπιακό τουρνουά του 2012 στο Καράκας. 

«Τυχαία βρήκαμε αυτά τα στιγμιότυπα. Η Νιγηρία νίκησε την Ελλάδα το 2012 στο Προολυμπιακό».

Αργότερα, σε νέο τουίτ προστίθεται: «Τέλος πάντων, από τη στιγμή που είσαι εκεί, τα πραγματικά παιδιά της Νιγηρίας επιστρέφουν στις 25 Αυγούστου στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Βεβαιώσου πως θα συντονιστείς μαζί μας» 

Υπενθυμίζεται πως στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη τέθηκαν την Πέμπτη, όπως αναμενόταν, τόσο οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, όσο και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

«Δεν είναι δική μου δουλειά είναι του προπονητή το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη η ομάδα. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πολλά.  Και γιατί δεν ήταν τις προηγούμενες φορές πιθανό το μετάλλιο και είναι τώρα; Δεν μπορεί να σκαφτόμαστε μετάλλιο, πάντα αυτό κάνουμε και τρώμε τα μούτρα μας. Πρέπει να το πετύχουμε κάτι πριν αποχωρήσουν οι Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου. Πάμε βήμα - βήμα. Βήμα - βήμα να φτάσουμε στους οκτώ. Μακάρι εκεί να είμαστε καλοί και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε κάνει δύο προπονήσεις.  Ο προπονητής κάνει τρομερή δουλειά. Μας φέρνει κοντά, μας εξηγεί. Δεν είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μπορεί η ομάδα να με βοηθήσει να παίζω όπως στους Μπακς, αλλά έτσι θα πρέπει να γίνει και το ίδιο για παράδειγμα για τον Σλούκα στον Ολυμπιακό ή τον Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό. Εγώ θα κάνω ό,τι μου ζητάει η ομάδα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σήμερα στην media day της εθνικής ομάδας μπάσκετ, προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια και κύπελλα».

«Είναι ένα όνειρο που έχει γίνει πραγματικότητα. Να παίξουμε με τα αδέρφια μου μαζί στην Εθνική. Να κάνουμε μαζί προπόνηση. Να μαρκάρουμε ο ένα τον άλλο. Είμαι χαρούμενος. Όταν μπαίνουν στο γήπεδο είναι συμπαίκτες μου, όχι τα αδέρφια μου» πρόσθεσε ο ίδιος. 


 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ