Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε σήμερα η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Τατιάνα Γκούτσου καθώς ανακοίνωσε στο facebook ότι ο θρυλικός λευκορώσος αθλητής Βίταλι Σέρμπο την είχε βιάσει το 1991 σε ηλικία μόλις 15 χρονών.

 

Όπως είναι φυσικό η ανακοίνωσή της πρωταθλήτριας γυμναστικής που αγωνίστηκε με τα χρώματα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ισπανίας, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

 

Χρυσή Ολυμπιονίκης συγκλονίζει αποκαλύπτοντας πως στα 15 της την βίασε διάσημος αθλητής
O Βίταλι Σέρμπο

 

Η αποκάλυψη γίνεται 27 χρόνια μετά το συμβάν. Αναλυτικά τα όσα έγραψε η Τατιάνα Γκούτσου:

 

«Αυτή είμαι εγώ να στέκομαι γενναία μετά από 27 χρόνια.


Τατιάνα Τοπόροβα, που πίστευα ότι είσαι φίλη μου και συναθλήτριά μου στην Εθνική ομάδα τη Σοβιετικής Ένωσης σε ευχαριστώ που δεν ήσουν γενναία για μένα όταν σε χρειάστηκα περισσότερο από ποτέ, να είσαι πλάι μου και να πολεμήσουμε για τα δικαιώματα των γυναικών σε μια τόσο φρικιαστική κατάσταση. Όχι σημαίνει όχι.


Εσείς που ήσασταν εκεί, ακούσατε τα πάντα αλλά δε σταθήκατε ποτέ στο πλάι μου για να με προστατεύσετε.


Ρούσταμ Σαρίποφ σε ευχαριστώ που ήσουν καλός για τον φίλο σου αλλά όχι για να με προστατεύσεις ως μικρό κορίτσι μόλις 15 ετών.


Αυτός με βίασε στην Στουγγκάρδη της Γερμανίας το 1991.


Βιτάλι Σέρμπο.


Είσαι ένα τέρας που με κράτησες στη δική μου φυλακή, να φοβάμαι όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρω ότι θα προσπαθήσεις να τα παρουσιάσεις διαφορετικά.


Αλλα οι λεπτομέρειες είναι πιο δυνατές από τις δικές σου λέξεις.


Είμαι πιο δυνατή από ποτέ.


Δε μπορείς να με «σπάσεις» τώρα.


Αυτή είναι η ιστορία μου.


Επιβίωσα και θα υποστηρίξω οποιονδήποτε εκεί έξω φοβάται να μιλήσει. Θα προσπαθήσω να κερδίσω την αυτοπεποίθησή μου για να βοηθήσω άλλους.»