H FIFA θέλει περισσότερες ομάδες για το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022

H FIFA θέλει περισσότερες ομάδες για το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022 Facebook Twitter
EPA
0

Η FIFA θα πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του Κατάρ, το 2022, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου , Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η FIFA υπερψήφισε το 2017 την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48, με χρονική αφετηρία το 2026 αλλά ο Ινφαντίνο εξετάζει το ενδεχόμενο της εφαρμογής του μέτρου και το 2022.

«Αν νομίζετε ότι είναι καλό να έχουμε 48 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί να μην προσπαθήσουμε τέσσερα χρόνια νωρίτερα;» αναρωτήθηκε ο Ινφαντίνο.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Κατάρ με 32 ομάδες. Προφανώς, αν μπορέσουμε να το αυξήσουμε σε 48 ομάδες και να κάνουμε τον κόσμο ευτυχισμένο, θα πρέπει να το δοκιμάσουμε».

Τον περασμένο μήνα, ο Ινφαντίνο γνωστοποίησε ότι η πλειοψηφία των εθνικών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου τάχθηκαν υπέρ της διεύρυνσης του τουρνουά και αναμενόταν να ληφθεί απόφαση πριν από την κλήρωση της προκριματικής φάσης, τον Μάρτιο.

Μιλώντας σε αθλητική διάσκεψη, σήμερα, στο Ντουμπάι, είπε επίσης ότι η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο για κάποιους από τους «γείτονες» του Κατάρ να φιλοξενήσουν μερικούς από τους αγώνες.

Ωστόσο η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος έχουν επιβάλει διπλωματικό και εμπορικό μποϊκοτάζ κατά του Κατάρ, από τον Ιούνιο του 2017, γεγονός που περιπλέκει την προοπτική ενός διευρυμένου τουρνουά.

Οι χώρες αυτές κατηγορούν το Κατάρ ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

  

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει τελική απόφαση για την διεύρυνση του τουρνουά πριν ελέγξει τη μελέτη της FIFA για τον προγραμματισμό, τον αριθμό των απαιτούμενων χώρων, τους χώρους προπόνησης και τον αριθμό των παιχνιδιών ανά ημέρα.

Το Κατάρ, ένα μικροσκοπικό αλλά πλούσιο αραβικό κράτος, προχώρησε στο φιλόδοξο σχέδιο των υποδομών πριν από το Μουντιάλ του 2022, που περιλαμβάνει έργα ύψους 6 έως 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για οκτώ γήπεδα και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Αν μερικές από τις γειτονικές χώρες στην περιοχή του Κόλπου φιλοξενήσουν μερικά παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ επωφελές για την περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ινφαντίνο.

«Υπάρχουν εντάσεις στην συγκεκριμένη περιοχή και εξαρτάται από τους αντίστοιχους ηγέτες τους να τις αντιμετωπίσουν, αλλά ίσως είναι ευκολότερο να μιλήσουμε για ένα κοινό σχέδιο ποδοσφαίρου παρά για πιο περίπλοκα πράγματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM