FBI προς αθλητές: Μην πάρετε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες τα κινητά σας

Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες: Το FBI προτρέπει τους αθλητές να μην πάρουν μαζί τα κινητά τους Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το FBI προτρέπει τους αθλητές που θα μετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες να αφήσουν στο σπίτι τα δικά τους κινητά και να πάρουν στο Πεκίνο προσωρινά τηλέφωνα, λόγω πιθανών κακόβουλων ενεργειών στον κυβερνοχώρο. 

«Το FBI προτρέπει όλους τους αθλητές να κρατήσουν στο σπίτι τα προσωπικά κινητά τηλέφωνά τους και να χρησιμοποιήσουν ένα προσωρινό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Οι Ολυμπιακές επιτροπές κάποιων δυτικών χωρών επίσης συμβουλεύουν τους αθλητές να αφήσουν τις προσωπικές συσκευές τους στο σπίτι, ή να χρησιμοποιήσουν προσωρινά τηλέφωνα, λόγω ανησυχιών για την κυβερνοασφάλεια στους Αγώνες», ανέφερε η υπηρεσία σε σημείο. 

Αν και σημειώνει ότι δεν έχει γνώση για κάποια συγκεκριμένη κυβερνοαπειλή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, που ξεκινούν την Παρασκευή, το FBI τονίζει ότι είναι σημαντικό οι μετέχοντες «να είναι σε επιφυλακή και να εφαρμόζουν τις βέλτιστες πρακτικές στο διαδικτυακό και ψηφιακό περιβάλλον». 

Επίσης προειδοποιεί για την πιθανότητα κλοπής προσωπικών πληροφοριών, εγκατάστασης εργαλείων παρακολούθησης ή κακόβουλου λογισμικού.  

Στελέχη της αντικατασκοπείας εδώ και καιρό προειδοποιούν αξιωματούχους, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς που ταξιδεύουν στην Κίνα για τον κίνδυνο να χακαριστούν οι προσωπικές συσκευές τους. Το FBI τακτικά κάνει ενημερώσεις σε Αμερικανούς που θεωρεί ότι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κινεζικών προσπαθειών κατασκοπείας. 

Αυτή τη στιγμή, το FBI έχει πάνω από 2.000 ανοιχτές έρευνες αντικατασκοπείας για φερόμενες προσπάθειες του Πεκίνου να κλέψει αμερικανικές πληροφορίες τεχνολογίας, σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας, Κρις Ρέι. 

«Από αυτά που βλέπουμε στις έρευνές μας, δεν υπάρχει χώρα που αποτελεί ευρύτερη απειλή για τις ιδέες, τις καινοτομίες και την οικονομική ασφάλειά μας, από την Κίνα», δήλωσε τη Δευτέρα. 

Παρόμοια προειδοποίηση με εκείνη του FBI έκανε πρόσφατα και το Citizen Lab, αναφερόμενο στην εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσουν όλοι οι μετέχοντες στους Ολυμπιακούς αγώνες, για τον κορωνοϊό.  

Η εφαρμογή είναι μη ασφαλής σε ό,τι αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων, πρόβλημα στην κωδικοποίηση επιτρέπει σε τρίτους την πρόσβαση σε έγγραφα, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο το ποιος λαμβάνει και επεξεργάζεται τα δεδομένα που φορτώνονται στο app, σύμφωνα με το Citizen Lab. 
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM