Europa League: Θρίαμβος της Τσέλσι στον τελικό - Νίκησε 4-1 την Άρσεναλ

Europa League: Θρίαμβος της Τσέλσι στον τελικό - Νίκησε 4-1 την Άρσεναλ Facebook Twitter
EPA
0

Η Τσέλσι θριάμβευσε στον αποψινό τελικό του Europa League νικώντας με 4-1 την Άρσεναλ, στο ολυμπιακό στάδιο του Μπακού . 

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, που πριν από χρόνια εγκατέλειψε την καριέρα του ως τραπεζικό στέλεχος για να ακολουθήσει την αγάπη του, την προπονητική, έκανε «περίπατο» στον αποψινό αγγλικό «εμφύλιο», νικώντας με 4-1 την αντίπαλη ομάδα. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο αρχηγός της Τσέλσι, Εντέν Αζάρ, που σκόραρε δύο φορές στο τελευταίο πιθανότατα παιχνίδι του με την ομάδα, καθώς αναμένεται να πάρει μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολιβιέ Ζιρού επίσης σκόραρε και αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ της φετινής σεζόν στο Europa League.

Οι «μπλε» επικράτησαν με άνεση απέναντι «κανονιέρηδες» που μετά το πρώτο γκολ του Ζιρού έριξαν την απόδοσή τους. Ανάμεσα στο 48ο και το 78ο λεπτό η Τσέλσι σκόραρε τέσσερις φορές και η ομάδα του Έμερι δεν κατάφερε να αντιδράσει. 

Έτσι, έξι χρόνια μετά το 2-1 επί της Μπενφίκα στο Άμστερνταμ, η Τσέλσι κατέκτησε και πάλι το Europa League. Είναι το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο των «μπλε» και τρίτο την τελευταία 7ετία, αφού το 2012 είχε κατακτήσει και το Champions League μέσα στο Μόναχο εις βάρος της Μπάγερν.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM