Απεργία την Πρωτομαγιά

Ενές Καντέρ ξανά κατά Ερντογάν: «Αηδιαστικά όσα είπε στον ΟΗΕ για την Ελλάδα - Ας κοιταχτεί στον καθρέπτη»

Ενές Καντέρ ξανά κατά Ερντογάν: «Αηδιαστικά όσα είπε στον ΟΗΕ για την Ελλάδα - Ας κοιταχτεί στον καθρέπτη» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Δριμεία κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε ο Ενές Καντέρ, ένας αθλητής που έχει επικρίνει πολλάκις τον Τούρκο πρόεδρο για την κατάσταση στη χώρα του. 

Μιλώντας στον Alpha και τον Μιχάλη Αραμπατζόγλου, ο Τούρκος σέντερ αναφέρθηκε στην ομιλία του Τούρκου προέδρου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, όπου κατηγόρησε την Ελλάδα πως έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών.

«Όσα είπε ο Ερντογάν για την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη είναι απαράδεκτα και αηδιαστικά. Δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπάρχουν πάρα πολλοί πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία. Δεν υπάρχει δημοκρατία στη χώρα μου. Ο Ερντογάν τα ξεχνά όλα αυτά και μιλά για την Ελλάδα» ανέφερε ο μπασκετμπολίστας. 

«Για εμένα, η Ελλάδα και οι Έλληνες άνοιξαν την αγκαλιά τους σε όλους τους πρόσφυγες και τους πρόσφεραν μια θερμή υποδοχή» πρόσθεσε. 

Ο πρώην ΝΒΑer που πριν από μερικούς μήνες «κόπηκε» πριν από από το ρόστερ των Χιούστον Ρόκετς, συνέχισε επικριτικά απέναντι στην τουρκική ηγεσία, αυτή τη φορά με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 

«Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ο Ερντογάν μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί. Δε σεβάστηκε άλλες κουλτούρες, άλλες θρησκείες και τους Έλληνες. Ήταν ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εγώ μεγάλωσα κοντά σ'αυτήν την περιοχή. Εκεί υπάρχουν τόσα πολλά τζαμιά που δεν είναι καν μισογεμάτα. Γιατί λοιπόν μετατρέπεις ένα μνημείο σε τζαμί... Είναι ασέβεια» τόνισε.

«Νομίζω πως ο Ερντογάν πρέπει να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη. Προτού αρχίσει να μιλά για άλλες χώρες, άλλους ηγέτες, όταν μιλά για άλλες παραβιάσεις, θα είναι καλό να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη» κατέληξε ο 30χρονος ΝΒΑer. 

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ