«Είμαι ομοφυλόφιλος, δεν θέλω πλέον να κρύβομαι»- Ο ποδοσφαιριστής Γιάκουμπ Γιάνκτο έκανε coming out

«Είμαι ομοφυλόφιλος, δεν θέλω πλέον να κρύβομαι»- Ο ποδοσφαιριστής Γιάκουμπ Γιάνκτο έκανε coming out Facebook Twitter
0

Ο ποδοσφαιριστής Γιάκουμπ Γιάνκτο έκανε coming out ως γκέι, με ένα βίντεο στο οποίο τονίζει πως δεν θέλει πλέον να κρύβεται και ότι επιθυμεί να ζήσει τη ζωή του ελεύθερα, χωρίς φόβο και προκαταλήψεις. 

Ο 27χρονος διεθνής Τσέχος ποδοσφαιριστής, που παίζει ως δανεικός στη Σπάρτα Πράγας, ακολούθησε τα βήματα του Τζος Καβάλο της Adelaide United και του Τζέικς Ντάνιελς της Μπλάκπουλ, που είναι οι πιο γνωστοί εν ενεργεία ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν κάνει έως τώρα coming out, το 2021 και το 2022 αντίστοιχα. 

«Όπως όλοι, θέλω να ζήσω τη ζωή μου ελεύθερα»

«Γεια, είμαι ο Γιάκουμπ Γιάνκτο. Όπως όλοι, έχω τις δυνάμεις μου, έχω τις αδυναμίες μου, έχω μια οικογένεια, έχω τους φίλους μου», αναφέρει ο Τσέχος ποδοσφαιριστής στο βίντεο που ανάρτησε στα social media. 

«Έχω μια δουλειά, την οποία κάνω όσο καλύτερα μπορώ για χρόνια, με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πάθος. Όπως όλοι οι άλλοι, θέλω επίσης να ζήσω τη ζωή μου ελεύθερα, χωρίς φόβους, δίχως προκαταλήψεις, χωρίς βία, αλλά με αγάπη», συνεχίζει». 

«Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν θέλω πλέον να κρύβομαι», καταλήγει στο βίντεο ο Γιάκουμπ Γιάνκτο. 

Σπάρτα Πράγας: «Ζήσε τη ζωή του Γιάκουμπ, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία» 

Η Σπάρτα Πράγας εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας την απόφαση του ποδοσφαιριστή να κάνει coming out. 

«Ο Γιάκουμπ μίλησε ανοιχτά στον σύλλογο για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, πριν από λίγο καιρό. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν την προσωπική ζωή του. Δεν θα γίνει κανένα άλλο σχόλιο. Καμία άλλη ερώτηση. Έχεις την υποστήριξή μας. Ζήσε τη ζωή σου Γιάκουμπ. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία», ανέφερε η ανακοίνωση της Σπάρτα Πράγας. 

Η κίνηση του Τσέχου ποδοσφαιριστή επικροτήθηκε από πολλούς. «Είμαστε μαζί σου Γιάκουμπ. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους», απάντησε ο λογαριασμός της Premier League στην ανάρτηση του Γιάνκτο. 

«Ζήσε τη ζωή του με υπερηφάνεια Γιάκουμπ», ήταν το σχόλιο της παγκόσμιας ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ