Δρυμωνάκος: Μετά το Survivor, δεν με φοβίζει πια να κοιμηθώ σε ένα παγκάκι

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος στη θάλασσα Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος φαίνεται πως δεν μπορεί να σταματήσει να δοκιμάζει τα όριά του. Κάτι που συνεχίζει να κάνει συμμετέχοντας σε αγώνες masters, μετά την απόσυρσή του από τον πρωταθλητισμό. Αλλά και κάτι που στο παρελθόν δοκίμασε και με το Survivor. 

Πρόσφατα ο 38χρονος επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης masters της Ρώμης με τρία χρυσά μετάλλια. 

«Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου είναι ο αθλητισμός, ήταν και εξακολουθεί να είναι ο τρόπος να τεστάρω τα όριά μου σωματικά, ψυχικά, είτε είναι κολύμβηση, είτε ένα άλλο σπορ. Προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Όσο αντέχουν το σώμα, το μυαλό και η καρδιά μου, θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Μου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής», εξήγησε μιλώντας στο Gazzetta. 

Τα όριά του δοκίμασε και πριν από τέσσερα χρόνια, όταν πήρε μέρος στο Survivor. Κάτι που, όπως δήλωσε, ήταν ένα δυνατό μάθημα ζωής για εκείνον. 

«Ήταν ένας τρόπος να δοκιμάσω τα όριά μου. Βρέθηκα στον Άγιο Δομίνικο το 2018. Είναι τελείως διαφορετικό αυτό που βλέπει ο τηλεθεατής και τελείως διαφορετικό αυτό που ζουν οι παίκτες», δήλωσε αρχικά. 

«Κακά τα ψέματα είναι μια μοναδική εμπειρία και συνειδητοποιείς τι χρειάζεσαι, ζούμε σε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία και ξαφνικά μαθαίνεις να ζεις με το τίποτα, ουσιαστικά. Πια δεν με φοβίζει να μείνω σε ένα παγκάκι ή να κοιμηθώ σε ένα παγκάκι και να μην έχω να φάω, να δω πώς θα μπορώ να επιβιώσω. Εγώ το έζησα κατά αυτόν τον τρόπο, άσχετα αν υπήρχαν κάμερες ή όχι ήταν ένα πολύ ωραίο και δυνατό μάθημα ζωής», συμπλήρωσε. 

Ερωτηθείς εάν πίστεψε κάποια στιγμή ότι δεν θα τα βγάλει πέρα, απάντησε: «Πολλές φορές, όχι μόνο μία φορά. Όλους μας όσοι μπαίναμε στο παιχνίδι στην αρχή τρομάζαμε». 

Θα το έκανε ξανά; «Νομίζω πως όταν έχεις ζήσει ένα πράγμα και τα έχεις καταφέρει, δεν σε φοβίζει τόσο, αλλά αυτή τη στιγμή αν θα το έκανα ξανά, θα το έκανα για κάτι άλλο, την εμπειρία την έζησα, κάθε φορά είναι το ίδιο σκληρό. Έμεινα δύο μήνες και μία εβδομάδα, απλά εκεί τα λεπτά σου φαίνονταν ώρες, οι ώρες ημέρες, οι ημέρες μήνες, ήσουν εκεί δύο εβδομάδες και νόμιζες πως είχε περάσει ένας χρόνος», απάντησε. 

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος μίλησε και για τα μαθήματα που πήρε από την ενασχόλησή του με τον πρωταθλητισμό. «Ήμουν ένα παιδί αρκετά υπερκινητικό, με διάφορα μαθησιακά προβλήματα, με δυσλεξία οπότε αυτό που μου δίδαξε ο αθλητισμός είναι ότι μπορείς σε έναν άλλο τομέα να αποδείξεις ποιος πραγματικά είσαι και να μπορέσεις να καταφέρεις στόχους πρώτα από όλα για σένα, για τους δικούς σου ανθρώπους ή τους ανθρώπους που μπορεί να πιστέψουν σε εσένα», δήλωσε. 

Στην πορεία του, συνέπεσε με την «εποχή» του θρύλου της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς, αλλά και με τον επίσης σπουδαίο πρωταθλητή Λάζλο Τσεχ. «Είναι σαν να έζησες μια ζωή αντίπαλος με τον Μάικλ Τζόρνταν ή τον Σουμάχερ, δηλαδή με θρύλους του αθλητισμού. Το να ζεις την ίδια εποχή και να προσπαθείς να ξεπεράσεις αυτά τα ονόματα, όπως ο Φελπς ή ο Τσεχ θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, άσχετα αν ήμουν πίσω τους στις μεγάλες διοργανώσεις», δήλωσε. 
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ