Champions League: Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τον Αύγουστο με 3 ματς την εβδομάδα

Champions League: Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τον Αύγουστο με 3 ματς την εβδομάδα Facebook Twitter
Champions League: Ξεκινά τον Αύγουστο με 3 ματς τη βδομάδα
0

Για έναρξη του Champions League τον Αύγουστο και ανάδειξη πρωταθλητή σε τρεις εβδομάδες μιλούν τα αισιόδοξα σενάρια της UEFA.

Τις πληροφορίες αυτές μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ενώ το BBC κάνει λόγο και για τελικό στις 29 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η UEFA αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά της για το Champions League, με τη διεξαγωγή από τις 7 έως τις 31 Αυγούστου και ένα παιχνίδι κάθε τρεις ημέρες μέχρι τον τελικό στις 29 Αυγούστου.

Παράλληλα, έχει συσταθεί μια σειρά συναντήσεων για την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη αυτή την εβδομάδα, για να συζητηθεί πώς θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Sky Sport Italia, η ιδέα είναι να γίνουν οι αγώνες του Κυπέλλου από τις 7 Αυγούστου, αφού τα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν φτάσει στο τέλος τους.

Η πιο πιθανή λύση είναι να μείνει ο δεύτερος αγώνας από τον γύρο των 16 του Champions League, που περιλαμβάνει το Γιουβέντους-Λυών και το Μπαρτσελόνα-Νάπολη, στις 7-8 Αυγούστου.

Μετά από αυτό, μπορούν να αρχίσουν να παίζουν κάθε τρεις ημέρες για τους προημιτελικούς εντός και εκτός έδρας, τους ημιτελικούς και τον τελικό.

Αυτό θα καταργούσε την πρόταση ενός τουρνουά Final Eight με εφάπαξ νοκ-άουτ αγώνες, αν και πρέπει να δει η διοργάνωση πώς θα λειτουργούν πραγματικά οι εντός και εκτός έδρας πίσω από κλειστές πόρτες.

Η Αταλάντα έχει ήδη προκριθεί στους προημιτελικούς, οπότε δεν θα πρέπει να παίξει μέχρι τις 11-12 Αυγούστου, με τη δεύτερη αναμέτρηση στις 14-15 Αυγούστου.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 18-19 και 21-22 Αυγούστου, και στη συνέχεια ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Αυγούστου.

Με τη σειρά του, η φάση του ομίλου για τη σεζόν 2020-21 δεν θα ξεκινήσει έως τις 20 Οκτωβρίου.

Την διακοπή των Champions League και Europa League αποφάσισε η UEFA, στις 13 Μαρτίου λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες του BBC/football-italia

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM