Άντονι Έντουαρντς: Πρόστιμο 40.000 δολάρια από το NBA για ομοφοβικό σχόλιο

Άντονι Έντουαρντς: Πρόστιμο 40.000 δολάρια από το NBA για ομοφοβικό σχόλιο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Το ΝΒΑ επέβαλε πρόστιμο 40.000 δολαρίων στον γκαρντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Άντονι Έντουαρντς, για «προσβλητική και υποτιμητική γλώσσα» που χρησιμοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα.

O 21χρονος χρησιμοποίησε ομοφοβική γλώσσα σε ένα βίντεο που δημοσίευσε, στο οποίο απαθανάτισε μία ομάδα ανδρών που βρισκόταν στον δρόμο και συζητούσε. Χρησιμοποίησε υποτιμητικούς όρους για αυτούς στο βίντεο, το οποίο εμφανίστηκε στο Instagram Live και αργότερα διαγράφηκε προτού βρει τον δρόμο του σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό που είπα ήταν ανώριμο, προσβλητικό και ασεβές και λυπάμαι απίστευτα», έγραψε ο Έντουαρντς σε απολογητική του δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter. «Είναι απαράδεκτο για μένα ή για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει αυτή τη γλώσσα με τόσο προσβλητικό τρόπο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό. Μεγάλωσα καλύτερα από αυτό!», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Hall of Famer, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ τοποθετήθηκε επί του θέματος, τονίζοντας ότι η συγγνώμη του Έντουαρντς δεν ήταν αρκετή.

«Δεν νομίζω ότι μια συγγνώμη, όσο εγκάρδια και αν είναι, είναι αρκετή», έγραψε στο substack, προσθέτοντας: «Ο Έντουαρντς πρέπει να επιδιορθώσει τη ζημιά με κάποια εθελοντική κοινωνική υπηρεσία με οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ+, ιδιαίτερα ομάδες νέων, για να δείξει την υποστήριξή του. Εάν δεν μπορεί να κάνει τόσα πολλά για να αναιρέσει τη ζημιά που προκάλεσε, τότε η συγγνώμη του δεν έχει νόημα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Αθλητισμός / Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Ο ισπανικός Σύλλογος Ατόμων με Αχονδροπλασία καταδίκασε την εμφάνιση ατόμων με νανισμό στο πάρτι, γράφοντας ότι «διαιωνίζει στερεότυπα, ενισχύει τις διακρίσεις και υπονομεύει την εικόνα και τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία»
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM