Άλισον Φίλιξ: H αθλήτρια που έσπασε το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ

Άλισον Φίλιξ: H αθλήτρια που έσπασε το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ Facebook Twitter
0

Ο αμερικανίδα Άλισον Φίλιξ έσπασε το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ την Κυριακή μετά τη νίκη της και την κατάκτηση του 12ου χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο νεοσύστατο αγώνισμα μεικτής σκυταλοδρομίας 4Χ400μ. 

Τώρα η Φίλιξ κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Η Φίλιξ είναι ήδη μια από αθλήτρια με πολλές διακρίσεις, κερδίζοντας εννέα μετάλλια σε τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα, με έξι από αυτά να είναι χρυσά. Η αθλήτρια σχολίασε τη νίκη της με μια μόνο λέξη στο Twitter: "Humbled" (ταπεινόφρων).

Ένα άλλο μεγάλο επίτευγμα για την 34χρονη Φίλιξ, είναι πως αυτή ήταν η πρώτη της νίκη καθώς επέστρεψε στα γήπεδα ως μητέρα. 

Η Φίλιξ έχει κατακτήσει 12 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα από τις συμμετοχές της σε 200μ., 400μ., 4Χ100μ. και 4Χ400μ., από το 2005 μέχρι το 2019.

Ο αθλητής με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια ήταν ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ με συνολικά 14. Μάλιστα ο Μπολτ έχει 11 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο από τη συμμετοχή του σε 100μ., 200μ. και 4Χ100μ. από το 2007 μέχρι και το 2017.

Όμως με 12ο χρυσό μετάλλιο, η Φίλιξ ξεπέρασε τον Μπολτ στα χρυσά ενώ και στο σύνολο έχει πλέον τρία μετάλλια περισσότερα από τον σπουδαίο Τζαμαϊκανό σπρίντερ.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αφήσει την καριέρα του στη μέση; « Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Αθλητισμός / Γιατί ο Στέφανος Τσιτσιπάς σκέφτεται να αφήσει την καριέρα του στη μέση: «Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Απογοητευμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το ματς με τον Ρογέ για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την καριέρα του αν συνεχίσει να υφίσταται το πρόβλημα στη μέση του
LIFO NEWSROOM
Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει στην Αλ Νασρ και τη Σαουδική Αραβία μέχρι το 2027

Αθλητισμός / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαξε γνώμη και γράφει ιστορία στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα 42 του - Το νέο «χρυσό» συμβόλαιο

Το νέο του συμβόλαιο αυξάνει της ήδη εντυπωσιακές απολαβές του και τον κρατά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Αθλητισμός / Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Στενός φίλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λάτρης του μπάσκετ και με βλέψεις για το ΝΒΑ, ο Σιάο αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας της Θεσσαλονίκης με όραμα και επενδυτικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM