Άλισον Φίλιξ: H αθλήτρια που έσπασε το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ

Άλισον Φίλιξ: H αθλήτρια που έσπασε το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ Facebook Twitter
0

Ο αμερικανίδα Άλισον Φίλιξ έσπασε το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ την Κυριακή μετά τη νίκη της και την κατάκτηση του 12ου χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο νεοσύστατο αγώνισμα μεικτής σκυταλοδρομίας 4Χ400μ. 

Τώρα η Φίλιξ κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Η Φίλιξ είναι ήδη μια από αθλήτρια με πολλές διακρίσεις, κερδίζοντας εννέα μετάλλια σε τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα, με έξι από αυτά να είναι χρυσά. Η αθλήτρια σχολίασε τη νίκη της με μια μόνο λέξη στο Twitter: "Humbled" (ταπεινόφρων).

Ένα άλλο μεγάλο επίτευγμα για την 34χρονη Φίλιξ, είναι πως αυτή ήταν η πρώτη της νίκη καθώς επέστρεψε στα γήπεδα ως μητέρα. 

Η Φίλιξ έχει κατακτήσει 12 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα από τις συμμετοχές της σε 200μ., 400μ., 4Χ100μ. και 4Χ400μ., από το 2005 μέχρι το 2019.

Ο αθλητής με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια ήταν ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ με συνολικά 14. Μάλιστα ο Μπολτ έχει 11 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο από τη συμμετοχή του σε 100μ., 200μ. και 4Χ100μ. από το 2007 μέχρι και το 2017.

Όμως με 12ο χρυσό μετάλλιο, η Φίλιξ ξεπέρασε τον Μπολτ στα χρυσά ενώ και στο σύνολο έχει πλέον τρία μετάλλια περισσότερα από τον σπουδαίο Τζαμαϊκανό σπρίντερ.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη.

Θέματα / Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόμακρα μέρη του πλανήτη

Ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και από υπέρβαρος και καπνιστής, σήμερα να τρέχει στα βάθη της ζούγκλας, σε ερήμους και σε πολικές θερμοκρασίες στην Αρκτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ