Απεργία την Πρωτομαγιά

Αήττητη η Εθνική: Κέρδισε και την Τσεχία με 94-88 -Πέρασε στους «8» του Eurobasket 2022

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην αναμέτρηση με την Τσεχία Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi Sports
0

Μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση κόντρα στην Τσεχία, η Εθνική ομάδα μπάσκετ πέρασε στην 8άδα, κερδίζοντας με 94-88 και συνεχίζοντας την αήττητη πορεία της στο Eurobasket 2022.

Έπρεπε να κυλήσουν 35 λεπτά στο παρκέ της «Mercedes Benz Arena» για να αποτινάξει η Εθνική Ελλάδας την ψυχολογική πίεση από πάνω της, να ελέγξει τον ρυθμό και να βγάλει το παιχνίδι της, παίρνοντας τελικά την πολυπόθητη πρόκριση για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2022! 

Η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 94-88 της μαχητικότατης Τσεχίας στη φάση των «16» και είδε το όνειρο της προς το βάθρο να συνεχίζεται, με νέα πρόκληση αυτή της «οικοδέσποινας» Γερμανίας στους «8», στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «δεινοπάθησε» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, απέναντι σε μία καλοστημένη αμυντικά Τσεχία, η οποία φρόντισε να κλείσει το διάδρομο προς το καλάθι της και κατά συνέπεια τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη στιγμή που η κυριαρχική φροντ λάιν της ήλεγχε το παιχνίδι.

Ωστόσο, η αφύπνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου στην τέταρτη περίοδο σε άμυνα και εκτέλεση έδωσε την απαραίτητη ώθησε στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίρνει τη σκυτάλη σε εκτέλεση και δημιουργία, δίνοντας συνέχεια στο όνειρο της Εθνικής!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-20, 41-45, 63-67, 94-88

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ