H Ναόμι Οσάκα η πιο καλοπληρωμένη αθλήτρια στην ιστορία - Με κέρδη 37,4 εκ.δολ το 2019

H Ναόμι Οσάκα η πιο καλοπληρωμένη αθλήτρια στην ιστορία - Με κέρδη 37,4 εκ.δολ το 2019 Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Μόλις στα 22 της χρόνια, η Γιαπωνέζα τενίστρια Ναόμι Οσάκα έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο, κερδίζοντας 37,4 εκατ. δολάρια το περασμένο έτος και εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση τη συναθλήτριά της Σερένα Γουίλιαμς.

Σύμφωνα με το Forbes, τα κέρδη αυτά (1.4 εκατ. δολ υψηλότερα από της 38χρονης Γουίλιαμς) προήλθαν από χρηματικά έπαθλα και χορηγίες για την 22χρονη Οσάκα που έχει δύο Grand Slam ήδη στην κατοχή της. 

Από τη στιγμή που το περιοδικό Forbes άρχισε να καταγράφει τα κέρδη (και των) αθλητριών το 1990, οι τενίστριες βρίσκονται σταθερά στην κορυφή της ετήσιας λίσταας.

Η Οσάκα, με πατέρα από την Αϊτή και μητέρα από την Ιαπωνία, είναι 29η στη λίστα του περιοδικού με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του 2020 - τέσσερις θέσεις πάνω από τη Γουίλιαμς.

Στην πρώτη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητριών παγκοσμίως βρισκόταν τα τέσσερα τελευταία χρόνια η Σερένα Γουίλιαμς, με 23 τίτλους Γκραν Σλαμ.

Εν όψει Ολυμπιακών του Τόκιο -που, λόγω πανδημίας κορωνοϊού, αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι τού 2021- η Οσάκα είχε αναδειχτεί σε δημοφιλέστατη μορφή χορηγιών, κλείνοντας συμφωνίες εκατομμυρίων με διεθνείς μπράντες -όπως Nike και Nissan.

Η πλήρης λίστα θα δημοσιευτεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM