Με τον Στέφανο Τσιτσιπά για πρώτη φορά στη σύνθεσή της στο Davis Cup, η Εθνική ανδρών θα αγωνιστεί στο ΤΑΤΟΙ Club.

 

Μαζί με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, στην ομάδα μετέχουν ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Πέτρος Τσιτσιπάς. Προπονητής είναι ο Δημήτρης Χατζηνικολάου και αρχηγός αποστολής ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε χτες για τους αγώνες και την Ελλάδα: «Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά. Είναι τιμή μου που εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές, που μας έχουν βοηθήσει πολύ, να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, που είναι πολύ δυναμική και σταθερή, και τους συμπαίκτες μου. Είναι ένα σημαντικό event για την Ελλάδα. Εγώ θα αγωνιστώ για πρώτη φορά στο Davis Cup κι αυτό είναι κάτι καινούριο και άρα κάτι φρέσκο για μένα.

 

Ελπίζω να γίνουν κι άλλα τουρνουά στην Ελλάδα και να μπει σε υψηλό επίπεδο το ελληνικό τένις γενικότερα. Είναι μεγάλο κίνητρο για μένα να βρεθώ πιο ψηλά, αλλά είναι κίνητρο και το να βρεθώ στην ομάδα, μαζί με τα άλλα παιδιά, να με βοηθάνε και να τους βοηθάω κι εγώ. Το ομαδικό κλίμα είναι πολύ ξεχωριστό, δεν το βρίσκεις συχνά στο τένις».

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στο νο 85 της κατάταξης των χωρών και οι τενίστες που συνθέτουν την ομάδα είναι:


Στέφανος Τσιτσιπάς (ε.γ. 1998 - Νο 7 - νο 5 στις 5/8/19)
Μιχάλης Περβολαράκης (ε.γ. 1996 - Νο 462 - νο 323 στις 26/8/19)
Μάρκος Καλοβελώνης (ε.γ. 1994 - Νο 730 - νο 290 στις 6/6/16)
Πέτρος Τσιτσιπάς (ε.γ. 2000 - Νο 1598 - νο 1025 στις 19/8/19)

 

Οι δύο τελευταίοι έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν με τα ελληνικά χρώματα στην κορυφαία διοργάνωση των Εθνικών ομάδων. Ο Μάρκος Καλοβελώνης 4 φορές με πρώτη εμφάνιση το 2012. Στο Davis Cup έχει: Ν-Η συνολικά 8-7 & Ν-Η στο απλό 4-3. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς 2 φορές με πρώτη εμφάνιση το 2017. Στο Davis Cup έχει: Ν-Η συνολικά 5-2 & Ν-Η απλό 1-0.