Έγραψε ιστορία στο NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Έγραψε ιστορία στο NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο Facebook Twitter
0

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποδεικνύει κάθε μέρα ότι οι δυνατότητες του μοιάζουν να μην έχουν ταβάνι.

Ωστόσο, η σεζόν 2016-2017 θα του μείνει χαραγμένη στη μνήμη ως η σεζόν που τον συμπεριέλαβε στην ελίτ του NBA.

Ο 22χρονος σταρ των Μιλγουόκι Μπακς εξελίχθηκε φέτος σε έναν από τους κορυφαίους παίχτες του NBA, κατάφερε να πάρει μέρος στο All Star Game και μάλιστα στη βασική πεντάδα της Ανατολής ενώ εξασφάλισε και την είσοδο της ομάδας του στα playoffs όπου θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τους Τορόντο Ράπτορς.

Ο Αντετοκούνμπο, όμως, κατάφερε να πετύχει ακόμη ένα ασύλληπτο ρεκόρ, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος παίχτης στο παρελθόν.

Να γίνει, δηλαδή, ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο που έκλεισε την κανονική περίοδο μέσα στο top20 σε πέντε στατιστικές κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και τάπες.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Greek Freak» κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν με 22,9 πόντους, 8.7 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 1,9 τάπες κατά μέσο όρο, κάτι που τον έφερε στην 14η θέση του πίνακα των σκόρερ, στη 15η θέση στα ριμπάουντ, στη 19η θέση στις ασίστ, στην 8η στα κλεψίματα και στην 5η στις τάπες.

Όπως και να 'χει και ό,τι κι αν γίνει στα playoffs ο Γιάννης ξέρει πως το μέλλον του ανήκει.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ