Zωή τριών μηνών δίνει στη συμφωνία ο Σόρος

Zωή τριών μηνών δίνει στη συμφωνία ο Σόρος Facebook Twitter
0

Επικριτικός στη συμφωνία των Βρυξελλών για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και την ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εμφανίστηκε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος μάλιστα είπε ότι η συμφωνία θα διαρκέσει από μια μέρα μέχρι τρεις μήνες. Όπως γράφει η Τέλεγκραφ και αναδημοσιεύει το newsbeast.gr , ο Σόρος κάνει λόγο για έλλειψη ηγεσίας στην ευρωζώνη ενώ σημειώνει ότι το κατά 50% κούρεμα του ελληνικού χρέους, στην πραγματικότητα μειώνει μόνο κατά 20% το ύψος του χρέους. Σύμφωνα με τον Σόρος η συμφωνία δεν μπορεί να σταματήσει την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας που θα φέρει μεγαλύτερη-όπως λέει-κοινωνική αναταραχή.

 «Με δεδομένο το μέγεθος της κρίσης, είμαστε αντιμέτωποι με μια λύση, που δόθηκε αργά» επεσήμανε ο Σόρος στη διάρκεια ενός δείπνου, που διοργάνωσε το δίκτυο επενδυτών, Pi Capital, την περασμένη Πέμπτη. Για τον μεγαλοεπενδυτή η συμφωνία «θα προκαλέσει ανακούφιση μερικώς, καθώς οι Αγορές έχουν εμμονή με την έλλειψη ηγεσίας. Ένα μερικό γεγονός, ότι κάτι επετεύχθη προκάλεσε μεγάλη ανακούφιση, που ωστόσο, θα διαρκέσει από μια μέρα έως και τρεις μήνες».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM