Υπουργικό συμβούλιο: Τηλεργασία στο Δημόσιο και αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο στην ατζέντα

Υπουργικό συμβούλιο: Τηλεργασία στο Δημόσιο και αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο στην ατζέντα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Συνεδριάζει στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο.

Η ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνει τα εξής θέματα:


- Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων


- Παρουσίαση από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς


- Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την τηλεργασία

- Εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την επιλογή υποδιοικητή Τράπεζας της Ελλάδος.

Το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο Δημόσιο

Το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την καθιέρωση της τηλεργασίας στο Δημόσιο για την μετά covid εποχή. Το νομοσχέδιο, έχει διαμορφωθεί στις βασικές αρχές του και πλέον θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Πρόθεση του υπουργείου είναι η θεσμοθέτηση για όλους τους δημόσιους φορείς, ενός ενιαίου τρόπου οργάνωσης της εργασίας από το σπίτι, με βάση κοινές αρχές, κανόνες και μεθόδους διαχείρισης, όχι μόνο σε έκτακτες περιόδους όπως η σημερινή, αλλά κυρίως σε συνθήκες κανονικότητας.

Η εφαρμογή του μέτρου θα αφορά πρωτίστως τους υπαλλήλους των υπηρεσιών που δεν σχετίζονται άμεσα με την εξυπηρέτηση πολιτών, δηλαδή των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών και των διευθύνσεων πληροφοριακού τομέα. Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι δεν θα επηρεαστούν μισθοί και ωράρια εργασίας. Πριν την πλήρη εισαγωγή του στο σύνολο του Δημοσίου, εξετάζεται η πιλοτική εφαρμογή του σε ορισμένους φορείς.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM