No.1

Υπόθεση Πετσίτη: Καταθέτει στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος

Υπόθεση Πετσίτη: Καταθέτει στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος Facebook Twitter
Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης
0

Στη Βουλή καλείται η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, Αννα Ζαϊρη – Αρκουλή για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη

Νωρίτερα σήμερα, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, έκανε αποδεκτό το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ο κ. Πετσίτης, φίλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ερευνάται από τη συγκεκριμένη αρχή, όπως και ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιαδής και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), Θεόδωρος Κιτσάκος, για την περίπτωση της εταιρείας ELFE.

Η ELFE είχε οφειλές προς την ΔΕΠΑ που ξεπερνούσαν τα 130 εκατομμύρια ευρώ. 

Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως και για άλλα, είχε ζητηθεί, το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών. 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα κληθεί να καταθέσει και ο υπάλληλος της Αρχής, που κατήγγειλε προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης Πετσίτη, μέσω της απομάκρυνσής του από την ελεγκτική διαδικασία που είχε αναλάβει και τελικό αποτέλεσμα να εξωθηθεί σε παραίτηση.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε πως ότι το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί είτε είναι σκάνδαλο είτε είναι συμψηφισμός σκανδάλων, πολύ περισσότερο τώρα που έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.

«Επειδή όμως είμαστε σε προεκλογική περίοδο και σενάρια συμψηφισμού αρρωσταίνουν το πολιτικό κλίμα, εγώ συναινώ να έρθει η κυρία Ζαΐρη, όπως και εάν εντοπιστεί γιατί δεν έχω διαβάσει πουθενά το όνομά του και ο υπάλληλος που υποτίθεται ότι απομακρύνθηκε από την υπόθεση και παραιτήθηκε ώστε να δούμε εάν θα αποκτήσουμε κάποια γνώση περισσότερη», ανέφερε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Ωστόσο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου τόνισε πως «δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουν να πουν τα δύο αυτά μέλη της Αρχής περισσότερα σχετικά με ένα πόρισμα που ετοιμάζεται καθώς η έρευνα προστατεύεται από το Νόμο με πλήρη μυστικότητα».


Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία πως φέρνει στην ατζέντα ένα ανύπαρκτο θέμα για αντιπερισπασμό την ίδια στιγμή που «υπήρξαν ποινικές διώξεις για τα δανεικά και αγύριστα των δανείων των κομμάτων».

Πολιτική
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική / Κακλαμάνης για Καισαριανή: Υπάρχουν αναφορές για ολόκληρο άλμπουμ, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που είδαμε

Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιστορικό αρχείο
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM