Υπόθεση Πετσίτη: Καταθέτει στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος

Υπόθεση Πετσίτη: Καταθέτει στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος Facebook Twitter
Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης
0

Στη Βουλή καλείται η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, Αννα Ζαϊρη – Αρκουλή για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη

Νωρίτερα σήμερα, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, έκανε αποδεκτό το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ο κ. Πετσίτης, φίλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ερευνάται από τη συγκεκριμένη αρχή, όπως και ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιαδής και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), Θεόδωρος Κιτσάκος, για την περίπτωση της εταιρείας ELFE.

Η ELFE είχε οφειλές προς την ΔΕΠΑ που ξεπερνούσαν τα 130 εκατομμύρια ευρώ. 

Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως και για άλλα, είχε ζητηθεί, το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών. 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα κληθεί να καταθέσει και ο υπάλληλος της Αρχής, που κατήγγειλε προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης Πετσίτη, μέσω της απομάκρυνσής του από την ελεγκτική διαδικασία που είχε αναλάβει και τελικό αποτέλεσμα να εξωθηθεί σε παραίτηση.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε πως ότι το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί είτε είναι σκάνδαλο είτε είναι συμψηφισμός σκανδάλων, πολύ περισσότερο τώρα που έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.

«Επειδή όμως είμαστε σε προεκλογική περίοδο και σενάρια συμψηφισμού αρρωσταίνουν το πολιτικό κλίμα, εγώ συναινώ να έρθει η κυρία Ζαΐρη, όπως και εάν εντοπιστεί γιατί δεν έχω διαβάσει πουθενά το όνομά του και ο υπάλληλος που υποτίθεται ότι απομακρύνθηκε από την υπόθεση και παραιτήθηκε ώστε να δούμε εάν θα αποκτήσουμε κάποια γνώση περισσότερη», ανέφερε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Ωστόσο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου τόνισε πως «δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουν να πουν τα δύο αυτά μέλη της Αρχής περισσότερα σχετικά με ένα πόρισμα που ετοιμάζεται καθώς η έρευνα προστατεύεται από το Νόμο με πλήρη μυστικότητα».


Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία πως φέρνει στην ατζέντα ένα ανύπαρκτο θέμα για αντιπερισπασμό την ίδια στιγμή που «υπήρξαν ποινικές διώξεις για τα δανεικά και αγύριστα των δανείων των κομμάτων».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ