No.1

ΥΠΕΞ προς Τούρκους: Προστατέψτε τους ναούς στην Κωνσταντινούπολη από τα προκλητικά στοιχεία

ΥΠΕΞ προς Τούρκους: Προστατέψτε τους ναούς στην Κωνσταντινούπολη από τα προκλητικά στοιχεία Facebook Twitter
0

Ανησυχία για τα πρόσφατα περιστατικά εισόδου προκλητικών στοιχείων σε χριστιανικούς ναούς της Κωνσταντινούπολης, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών που καλεί τις τουρκικές Αρχές, να προστατεύσουν τους χριστιανικούς ναούς εν όψει Πάσχα.

Το υπουργείο καλεί την Τουρκία να τηρήσει τις σχετικές δεσμεύσεις της και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των χριστιανικών ναών και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συμμετοχής των πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις των ημερών.

Σύμφωνα με την Απογευματινή, την εφημερίδα της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη, «το μεσημέρι της Κυριακής 24 Απριλίου, περί τις 14:30, ταραξίας εισέβαλε στον νάρθηκα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου και άρχισε να σβήνει τα κεριά που είχαν ανάψει νωρίτερα προσκυνητές. Αμέσως μετά στάθηκε μπροστά στην είσοδο και φωνασκώντας προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους προσερχόμενους ώστε να μην εισέλθουν στον ναό. Ακολούθως προσπάθησε να αποσπάσει από την βάση της και να καταστρέψει ιερά εικόνα της Παναγίας, κάτι που ευτυχώς δεν κατόρθωσε μετά και από την επέμβαση του προσωπικού του ναού. Ειδοποιήθηκε πάραυτα ο πρόεδρος της Εφορείας της Κοινότητας Σταυροδρομίου Γιώργος Παπαλιάρης, ο οποίος με την σειρά του ειδοποίησε την αστυνομία. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου κατατέθηκε εναντίον του μήνυση.

Ο δράστης θεωρείται γνωστός στις αρχές οι οποίες τον χαρακτηρίζουν παράφρονα.


Εν τω μεταξύ την προηγούμενη Κυριακή, 17 Απριλίου, μαθητές ιερατικής σχολής (Ιμάμ – Χατίπ) οι οποίοι βρίσκονταν στο Κουσκουντζούκι, προσκαλεσμένοι του δημάρχου Σκουτάρεως για πρόγευμα, όταν περί τις 9:30 ακούστηκε η καμπάνα του τοπικού ναού όπου τελούνταν θεία λειτουργία, βάδισαν ομαδικά προς τον ναό φωνάζοντας το ιερό σύνθημα του Ισλάμ, «Αλλάχ-ου έκμπερ» (ο Θεός είναι μεγάλος). Δημιουργήθηκε πανικός στο εκκλησίασμα και κλήθηκε η αστυνομία η οποία και πρόλαβε δυσάρεστες εξελίξεις.

Αργότερα ο δήμαρχος Σκουτάρεως συνάντησε τους αρμόδιους του ναού και ζήτησε συγγνώμη.

Παρόμοιες συμπεριφορές που αυξάνονται τον τελευταίο καιρό, δημιουργούν έντονο κλίμα ανησυχίας στην Ομογένεια και ξυπνούν, καθόλου ευχάριστες, μνήμες του όχι και πολύ μακρινού παρελθόντος.»

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική / Κακλαμάνης για Καισαριανή: Υπάρχουν αναφορές για ολόκληρο άλμπουμ, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που είδαμε

Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιστορικό αρχείο
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM