Το ΥΠΕΞ απαντά στο δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» για τις προκλητικές αξιώσεις των Τούρκων

Το ΥΠΕΞ απαντά στο δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» για τις προκλητικές αξιώσεις των Τούρκων Facebook Twitter
1


«Το κείμενο των 17 σημείων που κατέθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στο NATO, Ethem Buyukisik, στις 15.02.2016, ουδέποτε έγινε αντικείμενο ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, διότι απερρίφθη, στο σύνολό του, από την ελληνική αντιπροσωπεία και τους λοιπούς συμμάχους στο ΝΑΤΟ» απαντά το υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.


Και προσθέτει: «Διερωτάται, λοιπόν, εύλογα κανείς, για τις πηγές, τους στόχους και τους σκοπούς που εξυπηρετεί η διαρροή τέτοιων εγγράφων στον Τύπο από κύκλους που φιλοδοξούν να δράσουν υπονομευτικά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος, την στιγμή, μάλιστα, που έχουν κερδηθεί σημαντικά σημεία κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαπραγμάτευσης»


Το εν λόγω δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Την επιθετική πολιτική της κλιμακώνει η Τουρκία» κάνει λόγο για το απόρρητο έγγραφο τονίζοντας ότι αυτό «προκαλεί σημαντικές παρενέργειες, ουσιαστικά αποδυναμώνει καθοριστικά τη συνεισφορά της Συμμαχίας στο προσφυγικό, κυρίως όμως επιδεινώνει τις σχέσεις με την Ελλάδα, κλιμακώνοντας την επιθετική πολιτική της στο Αιγαίο».

Εκτιμά, επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «η αμφισβήτηση της ελληνικότητας μικρών νησιών είναι η πιο επιθετική, όσο και παράλογη, από πολιτική και νομική άποψη, κίνηση και επισημοποιείται στο έγγραφο δημιουργώντας νέα δεδομένα. Διευκρινίζεται εξαρχής ότι η Ελλάδα ουδέποτε υποχώρησε στις τουρκικές αξιώσεις, ούτε όμως κατάφερε ποτέ να αντιμετωπίσει τον μακροχρόνιο σχεδιασμό της Aγκυρας, που καθιστά γκρίζο το μέλλον των διμερών σχέσεων».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Κλείστε την Καθημερινή, τι περιμένετε; Η Σοβιετική Ένωση δεν έχανε χρόνο με ανακοινώσεις και προειδοποιήσεις. Πείτε πως είναι διαπλοκή. Ξέρετε εσείς..